default-image

"Έπεσαν" οι ποινές στο Εφετείο για τα 220 κιλά χασίς

Κρήτη
"Έπεσαν" οι ποινές στο Εφετείο για τα 220 κιλά χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή θα παραμείνει ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης με τα περισσότερα από 220 κιλά ινδικής κάνναβης που είχαν εντοπιστεί τον Φεβρουάριο του 2013, στις Ατσιπάδες Ηρακλείου.

Στη σημερινή (1/6) εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης μείωσε τις ποινές και για τους τέσσερις κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο.

Σημειώνεται ότι στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, είχαν δικαστεί 9 άτομα, ωστόσο κάποια από αυτά είχαν αθωωθεί, ενώ κάποια άλλα δεν έκαναν καν έφεση, καθώς τους είχαν επιβληθεί μικρές ποινές. Έτσι, σήμερα, εκτός από τον 47χρονο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, όλοι οι υπόλοιποι είναι ελεύθεροι. Πιο συγκεκριμένα, το Δικαστήριο «έριξε» την ποινή του 47χρονου στα 13 χρόνια από τα 17 έτη κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως.

Όσον αφορά στον 41χρονο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 8 ετών, το Δικαστήριο μείωσε την ποινή του σε 4 χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. 

Κι αυτό γιατί -σε αντίθεση με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δίκη σε πρώτο βαθμό- ο εν λόγω κατηγορούμενος παραδέχτηκε σήμερα ότι ήταν δική του η ποσότητα των περίπου 2 κιλών χασίς που είχε βρεθεί σε ξεχωριστό χώρο από τα 219 κιλά της ναρκωτικής ουσίας που ήταν κρυμμένα σε βαρέλια και σακούλες.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους δύο κατηγορούμενους, 23 και 29 ετών, οι οποίοι δεν βαρύνονταν με κάποια κατηγορία που να σχετίζεται με ναρκωτικά, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων «έριξε» στα μισά την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον 23χρονο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Έτσι, ενώ το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Τέλος, στον τέταρτο που κάθισε σήμερα στο εδώλιο, έναν 29χρονο, το Δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και μείωσε την ποινή του στα 2 χρόνια με τριετή αναστολή. Θυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News