default-image

Οξεία αντιπαράθεση Τσίπρα-Θεοδωράκη στη Βουλή

Ελλάδα
Οξεία αντιπαράθεση Τσίπρα-Θεοδωράκη στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του Ποταμιού -στην οποία παρενέβη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καταγγέλλοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη για συκοφαντία- οδήγησε η αναφορά του τελευταίου περί ένταξης στο κυβερνητικό σχήμα «ανθρώπων του Άκη Τσοχατζόπουλου που έχουν «κατακλέψει πολιτικό χρήμα».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Θεοδωράκης μετά τον πρωθυπουργό, ώστε να απαντήσει στην κατηγορία του κ. Τσίπρα ότι "όποτε λείπει ο κ. Μητσοτάκης τον αναπληρώνει εκείνος", είπε: «Επειδή μας προκαλείτε, σας λέω ότι το Ποτάμι δεν χρειάζεται κακά δάνεια. Τα δάνεια της παλιάς κακής πολιτικής τα έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν αναπληρώνουμε τους παλιούς, εσείς έχετε στο επιτελείο σας ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έχουν κατακλέψει πολιτικό χρήμα».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι όρθιοι κάλεσαν τον κ. Θεοδωράκη να πει ονόματα «αλλιώς είναι συκοφάντης». Επακολούθησε μικρή διακοπή της συνεδρίασης με υπόδειξη της προεδρεύουσας Τασίας Χριστοδουλοπούλου να ηρεμήσουν τα πνεύμα και να δοθεί χρόνος στον κ. Θεοδωράκη να μιλήσει με ονόματα επί των καταγγελιών του. Όταν ξεκίνησε και πάλι η συζήτηση στην Ολομέλεια ο κ. Θεοδωράκης πήρε τον λόγο για να πει ότι «οι βασικότεροι συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου είτε είναι σε υπουργικές θέσεις, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ή στο γραφείο του πρωθυπουργού», προσθέτοντας πως «αυτά τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί».

Κατόπιν αυτού παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε «συκοφαντία» τα όσα υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης, ειδικώς καθώς του δόθηκε η δυνατότητα να επανέλθει και να δικαιολογήσει τα λεγόμενά του ως ειπωμένα εν τη ρύμη του λόγου.

«Δόθηκε η δυνατότητα στον πρόεδρο του Ποταμιού να παραδεχθεί ότι εν τη ρύμη του λόγου του είπε μια κουβέντα παραπάνω. Είπε ότι στελέχη που έχουν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταδικαστεί γιατί έκλεψαν δημόσιο χρήμα και είναι και υπουργοί. Αυτό είναι συκοφαντία, και ενώ του δόθηκε η δυνατότητα να αιτιολογήσει πως ότι είπε το είπε εν τη ρύμη του λόγου του, επιβεβαίωσε τη συκοφαντία με τον χειρότερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και καταλήγοντας προσέθεσε απευθείας προς τον κ. Θεοδωράκη: «Κατόπιν αυτού, λυπάμαι πάρα πολύ για σας».

Προηγουμένως, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον κ. Τσίπρα ειδικώς αυτές τις μέρες να μην λέει ότι δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του, γιατί «τα ίδια έλεγε για τα μνημόνια ότι θα τα σκίσει και θα τα καταργήσει με ένα νόμο κι ένα άρθρο, ότι δεν θα δεχθεί μύγα στο σπαθί του».

«Να είστε προσεχτικός όταν μιλάνε οι πολιτικοί σας αντίπαλοι κύριε πρωθυπουργέ. Εμείς δεν είπαμε να υπάρξει νομοθέτηση, παρά δέσμευση των ΚΟ, και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι κύριες καταθέσεις βουλευτών και υπουργών δεν μπορούν να είναι στο εξωτερικό» ανέφερε και προσέθεσε: «Εμείς το κάνουμε και το έχουμε δηλώσει, δεν ξέρω αν θα συμφωνήσουν βουλευτές και υπουργοί σας, που είχαν προβλήματα και χρειάστηκε ειδική απόφαση της Επιτροπής για να τα ξεπεράσουν».

Σχετικώς με την τροπολογία για τις εξωχώριες εταιρείες, ο κ. Θεοδωράκης, διερωτήθηκε γιατί δεν τέθηκε σε διαβούλευση ή στην επιτροπή Πόθεν Έσχες και προσέθεσε πως ή πρόκειται για μια «πονηρή» διάταξη ή για προϊόν ασχετοσύνης. «Η υπερασπιστείτε τη ή πάρτε τη πίσω» ζήτησε από την κυβέρνηση. Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει τι έκανε ακριβώς με τις 13 υποθέσεις που κατήγγειλε στη Βουλή ως υποθέσεις διαφθοράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News