Ειδήσεις

Την Κυριακή ο δεύτερος Παιχνιδομαραθώνιος

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν για την 2η διοργάνωση του Παιχνιδομαραθώνιου στο Ηράκλειο, την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 10 π.μ. στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Πρόκειται για την εκδήλωση που διοργανώνει το εθελοντικό σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» με στόχο αφενός να αποχαιρετήσουν τα παιδιά την έκτη δημοτικού λίγο πριν διαβούν τη πόρτα του γυμνασίου και αφετέρου να διδαχτούν τον εθελοντισμό μέσω του αθλητισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Η μέρα αυτή, θα είναι γεμάτη με ομαδικά παιχνίδια, σύγχρονα και παραδοσιακά, μουσική, χορευτικές επιδείξεις, νερά και κολατσιό! Η δράση αυτή είναι καθαρά φιλανθρωπική, χωρίς χρηματικό αντίτιμο για τα παιδιά και τους γονείς που θα παρευρεθούν εκείνη την ημέρα.

 Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης και ο μαραθωνοδρόμος Παντελής Καμπαξής.

Οι πόρτες του παγκρητίου θα ανοίξουν στις 9:00 π.μ, είπε μιλώντας στο Ράδιο984 ο Σαράντης Σιμάκης, ιδρυτικό στέλεχος του σωματείου ΆΤΑΧΤΟΙ και υπογράμμισε πως στόχος του σωματείου είναι η παροχή κάλυψης βασικών αναγκών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η φροντίδα αδέσποτων ζώων και η φροντίδα του περιβάλλοντος.

Οι ΆΤΑΧΤΟΙ τον τελευταίο καιρό στηρίζουν μηνιαίως κυρίως, αλλά καμιά φορά και δύο φορές το μήνα, περίπου 40 άπορες οικογένειες, προσφέροντάς τους, τρόφιμα, μαγειρευτό φαγητό και είδη υγιεινής.

Μάλιστα, όσοι από τους συμμετέχοντες στον Παιχνιδομαραθώνιο επιθυμούν να στηρίξουν αυτή τη δράση του σωματείου, μπορούν προσερχόμενοι να κρατάνε τρόφιμα, είδη υγιεινής ακόμη και καπάκια.

Σχόλια