default-image

Χανιά: Έργα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης

Κρήτη
Χανιά: Έργα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έργα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, θα πραγματοποιηθούν από τις αμέσως επόμενες ημέρες στην πόλη των Χανίων.

Σήμερα, υπεγράφη η σχετική σύμβαση μεταξύ του δήμου και του ανάδοχου του έργου, με τον δήμαρχο, Τάσο Βάμβουκα, να χαρακτηρίζει τις σχετικές παρεμβάσεις «σημαντικές για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Παρεμβάσεις θα γίνουν σε 17 δρόμους που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, καθώς και σε συνοικίες που παρουσιάζουν προβλήματα, κυρίως λόγω της κατάστασης του οδοστρώματος.

Στο τεχνικό πρόγραμμα της παρέμβασης περιλαμβάνονται γενικές εκσκαφές, αποξήλωση υπάρχοντα ασφαλτοτάπητα, κατασκευή βάσης έδρασης πεζοδρομίων, κατασκευή ρείθρων από άοπλο σκυρόδεμα, τοποθέτηση πρόχυτων κρασπέδων και επίστρωση των πεζοδρομίων με τσιμεντόπλακες.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα γίνει οριοθέτηση θέσεων για την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, ταπεινώσεις ή ανυψώσεις φρεατίων, επίστρωση με τσιμεντοκυβόλιθο, κατασκευή ασφαλτοτάπητα και τοιχίων αντιστήριξης, καθώς και συμπλήρωση του δημοτικού φωτισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News