default-image

450 σημεία καρμανιόλες στους δρόμους της Κρήτης

Κρήτη
450 σημεία καρμανιόλες στους δρόμους της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χρονικό ορίζοντα το 2017 αυξάνονται οι πιέσεις για το πολύπαθο έργο του ΒΟΑΚ, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης , Σταύρο Αρναουτάκη, να ζητά παρέμβαση Τσίπρα για το σχεδιασμό του έργου, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, σκοπεύοντας μάλιστα να του στείλει και επιστολή.

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του Σταύρου Αρναουτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα με σημείο αναφοράς το ΒΟΑΚ. Πρέπει να ληφθεί επιτέλους πολιτική απόφαση, που ζητά παρέμβαση του πρωθυπουργού χωρίς άλλες καθυστερήσεις και σκιές στη χρηματοδότηση του, όπως είπε.

Ο ΒΟΑΚ δεν έπρεπε να προταθεί στο πακέτο Γιούνκερ μαζί με το λιμάνι του Ηρακλείου και της Σούδας, αλλά μόνος του, λέει ο περιφερειάρχης Κρήτης, με τις πιέσεις για το πολύπαθο έργο να αυξάνονται με χρονικό ορίζοντα το 2017.

450 επικίνδυνα σημεία

 Την ίδια ώρα, στην Περιφέρεια κρήτης, παρουσιάστηκε μελέτη από την εταιρεία ΕΓΝΑΤΕΙΑ Α.Ε, με τα 450 σημεία που έχουν εντοπιστεί στους περιφερειακούς δρόμους της κρήτης, όπου έχει διαπιστωθεί ότι εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς με την οδική ασφάλεια κατ επέκτασιν  να θεωρείται περιορισμένη.

Μία έρευνα που διήρκεσε 3 χρόνια.Σύμφωνα με τα στοιχεία μελετήθηκαν συνολικά 1000 επικίνδυνα σημεία κατά μήκος του ΒΟΑΚ ενώ 450 σημεία είναι έτοιμα για δημοπράτηση με προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ, με την περιφέρεια να καλείται να λάβει ενεργό δράση.

Ρεπορτάζ:Ράνια Μωραίτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News