default-image

Παιδικές χαρές "εφιάλτης" στο κέντρο της πόλης

Κρήτη
Παιδικές χαρές "εφιάλτης" στο κέντρο της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον χρόνο και στην αδιαφορία των αρμοδίων έχουν αφεθεί αρκετές παιδικές χαρές στο Ηράκλειο, με την εγκατάλειψη να αποτυπώνεται πλήρως κατά την διάρκεια μιας βόλτας στην πόλη.

Κατεστραμμένα παιγνίδια και σκουπίδια, συνθέτουν το σκηνικό στο Πάρκο Νικαίας στο άλλοτε «στολίδι» της περιοχής. Όπως φαίνεται ακόμη και το παιγνίδι των μικρών παιδιών φαντάζει στις μέρες μας πολυτέλεια.  

Μητέρες και γιαγιάδες αγανακτούν…

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί πάρκο στην περιοχή της 62 Μαρτύρων. Τα δάπεδα ασφαλείας έχουν εξαφανιστεί, όπως και τα παγκάκια ενώ κανένα παιδί όχι μόνο δεν μπαίνει αλλά δεν πλησιάζει την επίμαχη κατασκευή λόγω ακαθαρσιών. Και όμως οι παιδικές χαρές έχουν τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Συνεχίζοντας στο πάρκο στην περιοχή της Κηπούπολης, τα λόγια είναι περιττά. Ούτε μια κούνια στο ασυντήρητο πάρκο, όπως και σε αυτό στην περιοχή των Πατελλών, το οποίο δύσκολα το εντοπίσαμε.

Παρόμοιες οι εικόνες σε πάρκα στις περιοχές Δειλινών και Καμινίων, τα οποία αντί για ζωή ερημώνουν.

Στην ανακαίνιση και πιστοποίηση παιδικών χαρών πρόκειται να προχωρήσει η δημοτική αρχή η οποία θα υπογράψει σύμβαση με ανάδοχο εταιρεία η οποία θα προβεί στον αναγκαίο έλεγχο 50 παιδικών χαρών, σε πρώτη φάση, προκειμένου να υποδείξει τις αναγκαίες εργασίες που απαιτούνται.

Μέσα στο καλοκαίρι, θα προχωρήσουν οι πρώτες εργασίες για την ανακαίνιση και πιστοποίηση παιδικών χαρών εκτιμά ο Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος θα καταβάλλει προσπάθειες για την εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων.

Συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος αναφέρει:

"Άμεσα θα υπογραφεί η σύμβαση με ανάδοχο εταιρεία η οποία θα μας παραδώσει το πόρισμα της σε 2 μήνες για τις πρώτες 50 από τις 84 παιδικές χαρές του Ηρακλείου.

Ο εργολάβος θα μας υποδείξει τις εργασίες που απαιτούνται για τη πιστοποίηση της καταλληλόλητας τους, όπως π.χ. αντικατάσταση παιδικών οργάνων, περιφράξεις, δάπεδα ασφαλείας κ.α. προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν στις αναγκαίες εργασίες ανακαίνισης τους. Η σύμβαση είναι ύψους 10.000 ευρώ.

Από τον φετινό προϋπολογισμό έχουμε διαθέσιμο κονδύλι που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ ενώ συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων.

Εκτιμώ ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες σε παιδικές χαρές."

Η άλλη όψη του νομίσματος, πάρκο στη περιοχή των Πατελλών, όπου μικρά παιδιά διαμόρφωσαν από μόνα τους μια μικρή γωνιά για παιγνίδι και για μπάσκετ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News