default-image

Σε κρίση η Ferrari, λέει ο ιταλικός Τύπος

Σπορ
Σε κρίση η Ferrari, λέει ο ιταλικός Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για κρίση στη Ferrari έκανε λόγο ο ιταλικός Τύπος μετά και τον αγώνα του Μονακό όπου η Scuderia είδε τον Kimi Raikkonen να εγκαταλείπει από λάθος του μόλις στον 10ο γύρο και τον Sebastian Vettel να μένει καθηλωμένος πίσω από την Force India του Sergio Perez χάνοντας την τρίτη θέση από τον Μεξικανό.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η Red Bull έχει κάνει... άλματα έχοντας ήδη μια νίκη στο ενεργητικό της, αυτή του Verstappen στην Καταλονία και μια πολύ δυνατή παρουσία στο Πριγκιπάτο με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει δεύτερος πίσω από τον Lewis Hamilton.

Η δεύτερη θέση θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και νίκη για τον Αυστραλό που είχε και την pole position, αλλά που δυστυχώς γι' αυτόν έπεσε θύμα ασυνεννοησίας της ομάδας του στη δεύτερη επίσκεψή του στα pits για αλλαγή ελαστικών, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ χρόνο και να βγει πίσω από τον τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητή της Mercedes.

«H Force India έκανε καλύτερη δουλειά από εμάς», έλεγε εκνευρισμένος μετά το τέλος του αγώνα ο Vettel, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση.

Για τη Gazzetta dello Sport πάντως ο Γερμανός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν είναι ο βασικός υπεύθυνος του ναυαγίου. «Ανέλαβε μια ευθύνη που δεν είναι δική του. Παλεύει με ένα μονοθέσιο που δεν είναι κορυφαίο και με το Maranello που βρίσκεται σε λάθος δρόμο», έγραψε χαρακτηριστικά η κορυφαία ιταλική αθλητική εφημερίδα.

Η Corriere della Sera από την πελυρά της εξέφρασε διαφορετική άποψη. «Ο Vettel μοιάζει με φτωχό συγγενή του πιλότου που κρατούσε πέρσι τα ηνία της Scuderia».

«Στο Monaco o Hamilton χαμογέλασε ξανά μετά από επτά μήνες, ενώ στο Maranello πρέπει να διαχειριστούν την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα», ανέφερε η La Stampa.

Την ευθύνη στους πιλότους της ομάδας ρίχνει η Tuttosport γράφοντας χαρακτηριστικά: «Για τη Ferrari, αυτή τη φορά ήταν οι πιλότοι αυτοί που πάτωσαν».

Τα περισσότερα αρνητικά σχόλια τα δέχθηκε ο Kimi Raikkonen. «Καταστροφή. Με την εμπειρία του δεν έπρεπε να καταλήξει στις μπαριέρες μετά από μόλις 10 γύρους. Είναι απαράδεκτο», ανέφερε η Gazzetta dello Sport που τον βαθμολόγησε με πέντε (άριστα το δέκα).

Πηγή: caranddriver.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News