default-image

Ζέστη και σκόνη με το καλημέρα του Ιούνη

Κρήτη
Ζέστη και σκόνη με το καλημέρα του Ιούνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώτος ημερολογιακά μήνας του καλοκαιριού ήρθε φουριόζος με ζέστη, φέρνοντας μαζί του υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, όπως προειδοποιεί η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης, προχωρώντας στις γνωστές συστάσεις για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας, ειδικά όταν γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, και περιορισμό στη χρήση Ι.Χ.

Η ζέστη θα είναι έντονη ειδικά αύριο Πέμπτη, οπότε σύμφωνα με την ομάδα "Μετεωκρήτες" η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 41 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και 38 στα νότια.

Η θερμή αυτή εισβολή θα συνδυαστεί με νοτιάδες οι οποίοι θα φτάνουν ως τα 6 μποφόρ και θα μεταφέρουν άφθονη αφρικάνικη σκόνη.

Από μεθαύριο Παρασκευή, πάντως, αναμένεται ότι η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει με τη βοήθεια των δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων, που θα ρίξουν τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Μέχρι τότε, όμως, καλό θα είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική προειδοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης στη βάση των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων σήμερα και αύριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News