Ειδήσεις

Ξεκινά η δίκη για τα 220 κιλά χασίς στις Ατσιπάδες

Αναβιώνει σημερα  στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση με τα περισσότερα από 220 κιλά ινδικής κάνναβης που είχαν βρεθεί, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2013, στα χωριά Ατσιπάδες και Μοριά, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Περίπου δύο χρόνια μετά τη δίκη σε πρώτο βαθμό, η υπόθεση που είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης -κυρίως εξαιτίας των περίπου 219 κιλών χασίς που ήταν κρυμμένα σε συνολικά 21 βαρέλια-, επανέρχεται στο προσκήνιο: Την Τετάρτη ξεκινά στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο

Το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια. Τη Δευτέρα 5 Μαίου του 2014, ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο η πολύκροτη δίκη. Κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 9 άτομα. Οι 8 από αυτούς αντιμετώπιζαν -μεταξύ άλλων- κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης».

"Καμπάνες" σε δύο

Το Δικαστήριο απήλλαξε τελικά άπαντες τους κατηγορούμενους από τις εν λόγω κατηγορίες. Επίσης έκρινε αθώους δύο από τους ντόπιους, ενώ στη φυλακή οδηγήθηκαν μόνο οι δύο από τους 9. Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινές κάθειρξης στον 47χρονο, ο οποίος ήταν ο βασικός κατηγορούμενος, καθώς και σ' έναν 41χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 52.000 ευρώ, ενώ ο 41χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια