Ειδήσεις

Πάνδημη διαδήλωση για το νοσοκομείο – Κλειστά τα πάντα

Ο Δήμος Ιεράπετρας καλεί τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους να συμμετέχουν στην μαζική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 με μετάβαση στην ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο, για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας.

Όλοι μαζί, φορείς, σύλλογοι, αιρετοί, πολίτες διεκδικούν και μάχονται για μια ακόμη φορά για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη του Νοσοκομείου τους.

Με κοινή ανακοίνωση τους τα  Δ.Σ των Συλλόγων Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπόρων, Ηλεκτρολόγων, Καφέ και Εστίασης, καλούν τους συναδέλφους τους,  να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, και προτείνουν στα μέλη τους, αν και αναλογιζόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί, να κλείσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους, στηρίζοντας μαζικά αυτό τον αγώνα για να δοθούν επιτέλους ουσιαστικές λύσεις.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων αντέδρασε με οργή στον διορισμό Αρακαδάκη

Οργισμένη είναι η αντίδραση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ιεράπετρας και  στον διορισμό του Μεραμπελλιώτη Αρακαδάκη, ως αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αντί του αγωνιστή  συνταξιούχου πλέον χειρουργού ιατρού Αντρέα Μαμαντόπουλου, με το πλούσιο βιογραφικό,  που μάχεται τόσα χρόνια  για να εξελιχτεί και να αναπτυχθεί σωστά αυτό το Νοσοκομείο.

«Χθες ανακοινώθηκε ο νέος υποδιοικητής του νοσοκομείου μας. Λυπούμαστε πάρα πολύ γιατί έκοψαν τον δικό μας άνθρωπο, τον μαχητή του νοσοκομείου μας και της κοινωνικής προσφοράς τον κ. Αντρέα Μαμαντόπουλο.

»Στις 10 Ιουνίου τελειώνουν οι συμβάσεις των 5μηνων και θα έχουμε πολλά προβλήματα σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

»Όλα τα παραπάνω  μαζί με την αδιαφορία του κυβερνητικού βουλευτή και της διευθύντριας της 7ης ΥΠΕ, οι οποίοι δεν παρέστησαν στο μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο για το νοσοκομείο μας, δείχνουν  ότι θέλουν να οδηγήσουν το νοσοκομείο μας ειδικά και τον τόπο μας γενικά στο περιθώριο. Γνωρίζουμε όλοι μας λίγο πολύ τους λόγους που υποβαθμίζεται τα τελευταία  χρόνια. Πρόσφατα με την προκήρυξη για 58 ιατρούς στην Κρήτη το νοσοκομείο μας πήρε  μόνο μια θέση από τους 14 γιατρούς που θα διοριστούν στο νομό Λασιθίου.

»Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε να πραγματοποιηθούν ξανά τα σχέδια τους. Η δικαιολογία των περικοπών δεν χωράει στις ανθρώπινες ζωές. Κάθε ευνομούμενη πολιτεία πρέπει μα παρέχει δωρεάν άρτια υγεία για τους πολίτες της.

»Η Ιεράπετρα τα τελευταία  χρόνια κάνει μόνο αγώνες. Συνηθίσαμε να ζούμε μ' αυτούς. Είμαστε ακόμα ζωντανοί και διεκδικούμε για μας και τα παιδιά μας. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε κανένα σχεδιασμό που θα μας αφαιρεί αυτό που μας ανήκει. Αύριο με απόφαση Δημάρχου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας θα παραμείνουν κλειστά. Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν στον αγώνα, γιατί αναγκαζόμαστε  να δείξουμε στα παιδιά μας  ότι στα χρόνια που ζούμε ακόμα και το αυτονόητο του δικαίου πλέον κατακτιέται με αγώνες», καταλήγει η Ένωση  Συλλόγων Γονέων Ιεράπετρας.

«Άλλαξε ο Οργανισμός», λέει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα και με όσα είχε προαναγγείλει και ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης στο επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκε η αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ώστε η παθολογική κλινική να αποκτήσει δύο ακόμα θέσεις μόνιμων παθολόγων, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με πληρότητα και ασφάλεια.

Οι δύο θέσεις μόνιμων παθολόγων θα προκηρυχθούν άμεσα. Η τροποποίηση εγκρίθηκε σύμφωνα με την πρόταση του Νοσοκομείου, στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ την Παρασκευή 27/5/2016.

«Εκτός από το κομβικό θέμα του οργανισμού, για την άμεση κάλυψη των αναγκών της παθολογικής, έχει βρεθεί (μετά από επίμονες προσπάθειες της ΥΠΕ) και πρόκειται άμεσα να αναλάβει υπηρεσία ένας επικουρικός παθολόγος.

Επίσης έχουν ήδη προκηρυχθεί:

? Ένας βιοπαθολόγος μόνιμος.

? Τρεις επικουρικές θέσεις παραϊατρικού προσωπικού ( χειριστές ιατρικών

μηχανημάτων, βοηθός μικροβιολόγου και ΤΕ νοσηλευτή).

? Δύο θέσεις μόνιμων ιατρών. Η προκήρυξη δημοσιοποιείται τις επόμενες μέρες και αφορά συμπληρωματικές θέσεις σε Υγειονομικές Μονάδες της χώρας.

? Ένας ειδικευόμενος Χειρουργός.

? Μέσα στον επόμενο μήνα θα παραληφθεί και το καινούργιο ασθενοφόρο μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που … διεξαγόταν τα τελευταία

χρόνια!», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια