default-image

Γυναίκες που μονολογούν και Άντρες που σιωπούν στα έργα του Τσέχωφ

Πολιτισμός
Γυναίκες που μονολογούν και Άντρες που σιωπούν στα έργα του Τσέχωφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο στις 4 και την Κυριακή στις 5 Ιουνίου, στις 21.00, παρουσιάζεται η παράσταση «Γυναίκες που μονολογούν και Άντρες που σιωπούν στα έργα του Τσέχωφ», του Λάκη Κουρετζή στην αίθουσα «Μ. Μανασσάκη» του φοιτητικού κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες.

Η Ομάδα Αποφοίτων του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, αποτελείται από μέλη του Συλλόγου Παιδαγωγών - Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης», τα οποία επιθυμούν να εμβαθύνουν στο Θεατρικό Παιχνίδι και στις διαστάσεις του, προσεγγίζοντας με έναν άλλο τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, ως παιδευτικό και κοινωνικό αγαθό.

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Λάκη Κουρετζή (παιδαγωγός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και δημιουργός της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού).

Τα τελευταία επτά χρόνια η ομάδα επεξεργάζεται ένα project με θέμα: «Η Ανθρώπινη φύση της Γυναίκας», στα πλαίσια του οποίου ασχολήθηκαν με τους εξής θεματολογικούς άξονες:

1. Η γυναίκα στο θέατρο

2. Η γυναίκα στη λογοτεχνία

3. Η γυναίκα στους αρχαιοελληνικούς μύθους

4. Η Γυναίκα στις παραστατικές τέχνες (ζωγραφική, κινηματογράφο)

5. Η κοινωνική θέση της γυναίκας στο πέρασμα των αιώνων

6. H γυναίκα στη φιλοσοφία

7. Η γυναίκα ως «σύμβολο». 

Αυτή η ενασχόληση, η οποία έγινε με τη μέθοδο και τις τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού, κατέληξε το 2014 στο "Γυν-Εκεί-Ον", ένα τριήμερο εκδηλώσεων με τρεις σκηνικές προσεγγίσεις, σαν μια τριλογία παραστασιακών δρώμενων, επάνω στο θέμα του project.

Από τότε εστιάζοντας στον άξονα "Η γυναίκα στο θέατρο" και συγκεκριμένα σε ηρωίδες των έργων του Α. Τσέχωφ (Γλάρος, Θείος Βάνιας, Τρεις Αδερφές, Βυσσινόκηπος), η ομάδα καταλήγει στην παράσταση "Γυναίκες που μονολογούν και Άντρες που σιωπούν στα έργα του Τσέχωφ". Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος ίσα ιντερμέδια ανάμεσα των έργων και η ομάδα του Δ' έτους (τελειόφοιτοι) του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικού Παιχνιδιού Ηρακλείου.

Βασικός Εμψυχωτής της ομάδας είναι ο Λάκης Κουρετζής (παιδαγωγός - σκηνοθέτης - συγγραφέας) και τα τελευταία 5 χρόνια και η Μαρία Κεφαλάκη (εκπ/κός - Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικού Παιχνιδιού).

*Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία -Σύλληψη ιδέας - Κείμενα - Επιλογή Μουσικής: Λάκης Κουρετζής 

*Επιμέλεια-Σκηνοθεσία-Συντονισμός:Μαρία Κεφαλάκη

*Οργάνωση Παράστασης - Σκηνικά - Σημεία όψης-Αφίσα Προγράμματος: Ομάδα Αποφοίτων Σπουδαστών - Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικού Παιχνιδιού Ηρακλείου 

* Επιμέλεια ήχου και προβολών: Μαραγκάκη Κατερίνα

* Επιμέλεια φωτισμού: Γιώργος Ρώμας

*Μακιγιάζ - Κομμώσεις: Ι.Ι.Ε.Κ. MORFI και Κε.Δι.Βι.Μ1 ΚΕΠΑΝΣΗ

*Μουσικός: Παναγιώτης Διαμαντής

Είσοδος: 5ευρώ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News