default-image

Αρακάς: Ο καλύτερος σύμμαχός σου στη δίαιτα!

Γυναίκα & παιδί
Αρακάς: Ο καλύτερος σύμμαχός σου στη δίαιτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρως ψητά και σαλάτες, ψητά και σαλάτες, ψητά και σαλάτες. Μέχρι πότε; Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις ένα σωστό πρόγραμμα δίαιτας; Εάν ναι, έχεις έναν πολύ καλό σύμμαχο.

Είναι τα μικρά, πράσινα μπιλάκια, όπως αρέσει στα μικρά παιδιά να περιγράφουν τον αρακά. Και όπως κάναμε και εμείς πριν από αρκετά χρόνια, ούτε να τον δουν θέλουν. Μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις όμως την αξία του αρακά και εν γένει των λαδερών στη διατροφή σου.

Μπορεί να βρίσκεις κατεψυγμένο αρακά όλο το χρόνο, η άνοιξη όμως είναι η εποχή που κυκλοφορεί... φρέσκος και πανέτοιμος για φάγωμα.

Ξέρεις πόσο καλό σου κάνει;

Ο αρακάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και πηγή των βιταμινών Α, C και Κ συντελώντας στην καλή λειτουργία του αίματος, των οστών και του ανοσοποιητικού. 

Αποτελεί φυτική πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως ο φώσφορος, το κάλιο, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο.

Δεν σε φορτώνει με περιττές θερμίδες καθώς έχει μόλις 120 ανά φλυντζάνι, γεγονός που τον καθιστά σύμμαχό σου στην προσπάθεια του αδυνατίσματος.

Cooking tips:

1. Δοκίμασε να τον μαγειρέψεις λαδερό αλλά με λιγότερο λάδι από όσο βάζει η μαμά σου και ξεχνώντας τις βούτες με ψωμί. Μάλιστα είναι ιδανικό να βάλεις το λάδι προς το τέλος του μαγειρέματος, ώστε να είναι σχεδόν ωμό και να μην ψηθεί.

2. Μπορείς να τον βράσεις, να τον μαγειρέψεις στον ατμό μαζί με άλλα λαχανικά, να τον αναμείξεις με ρύζι ή να τον προσθέσεις σε μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα. Η κρύα εκδοχή του είναι εξίσου απολαυστική.

Τα μικρά, πράσινα μπιλάκια ποτέ δεν ήταν τόσο δελεαστικά να τα φας όσο τώρα!  

Πηγή: faysbook.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News