default-image

Έρχεται το 7ο Παιδικό Φεστιβάλ στον Άγιο Νικόλαο

Πολιτισμός
Έρχεται το 7ο Παιδικό Φεστιβάλ στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο το 7ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και θα γίνει στην πλαζ του ΕΟΤ. Στην εμψύχωση των παιδιών θα είναι η Ιφιγένεια Γρινιεράκη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΠΑΝΙΑ! Φέραμε το ταξίδι στα μέτρα των μικρών παιδιών για να τους μείνει αξέχαστο! Φέτος το πρόγραμμα του ΠαιΔικού μας Φεστιβάλ είναι 2 σε 1... Οι δράσεις που αφορούν ηλικίες παιδιών από 3 ετών, προσχολικής & πρώτης σχολικής ηλικίας έχουν το δικό τους χρώμα για να τις ξεχωρίσετε με μια ματιά!

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

«ΘΑΛΑΣΣΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ»,

Σύλλογος Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού "Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης"

Θεατρικό παιχνίδιγια παιδιά προσχολικής-πρώτης σχολικής ηλικίας.

18.30 - 21.00

«ΜΕ ΠΗΛΟ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ»

Οι HEHE ARTσυστήνουν στα παιδιά τη γλυπτική με μεγάλους όγκους φυσικού πηλού. ΠΡΟΣΟΧΗ! Λερώνει…δημιουργικά! Εργαστήριο ελεύθερης συμμετοχής για όλες τις ηλικίες και γονείς…

19.00 - 20.00

«Η ΦΡΕΝΙΑ, Ο ΡΑΕΦΜΑΓΙΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ»

διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση/εικαστικό εργαστήριο

 με την Ασπασία Μπουλαμάτση -  εκδ. Βιβλιοσκόπιο

Θα σας περνούσε από το μυαλό ότι υπάρχουν κάστρα που με μαγικά ξόρκια βγάζουν ροδάκια και ταξιδεύουν; Ή ότι μία μικρή μαγισσούλα που γίνεται έξω φρενών μπορεί να κάνει άνω κάτω ένα ολόκληρο δάσος; Αν όχι, τότε είναι καιρός να διαβάσετε τις περιπέτειες της Φρένιας!

Έχετε επισκεφτεί το Τατσουμίτσου, στη βορειο-ανατολική Ζουζουπιά; Αν ναι, σίγουρα θα σας έχουν μιλήσει για τον Μπόζι, τον δράκο της περιοχής που έτρωγε τα φιστίκια των αγροτών! Τι συνέβη όμως όταν ο Μπόζι συνάντησε τον αγρότη Ραεφμάγιερ;

Και… μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει το βράδυ σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο όταν σβήνουν τα φώτα; Ένα θα σας πω… οι ήρωες των βιβλίων ζωντανεύουν και το βιβλιοπωλείο αποκτά ζωή!

Τρία όμορφα παραμύθια που μας μιλούν για το συναίσθημα του θυμού,  την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ανατροπή των στερεοτύπων, και την αξία της φιλίας και της συνύπαρξης.

«Ο ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΓΟΣ του Γκαίτε»

μια διασκευη? παiνω στο ομωiνυμο παραμυiθι ?απο? την ομαiδα κουκλοθεαiτρου "ΑΦΟΥ".?

Μια εξαιρετική διαχρονική παράσταση που πραγματεύεται την περιέργεια των παιδιών, τη φιλία, την αξία της συνεργασίας, την εκτίμηση των δυνατοτήτων τους, την υπευθυνότητα και το δικαίωμα στο γέλιο και την διασκέδαση.

Τα παιδιά παίζουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας.

Οι κούκλες είναι χειροποίητες, άμεσου χειρισμού, φτιαγμένες με πολύ μεράκι και αγάπη.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ

10.00 - 12.00

«ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ  ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥ» Μέλη τουΠεριφερειακού τμήματος Κρήτης της Ένωσης Διαιτολόγων -Διατροφολόγων Ελλάδος μαθαίνουν στα παιδιά τη σημασία του πρωινού γεύματος μέσα από το παιχνίδι.

Σ΄αυτό το εργαστήριο τα παιδιά επιλέγουν, φτιάχνουν και τρώνε ένα υγιεινό πρωινό ενώ  οι μεγάλοι συζητούν με διαιτολόγους για τη διατροφική σημασία του!

10.45 - 11.30

«ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ Dance Project» Η Χαρούλα Τζορμπατζάκη και η Εύα Κατσούλη  περιμένουν τους πολύ μικρούς φίλους του Παιδικού μας φεστιβάλ (3 - 5 ετών) για ένα πρόγραμμα μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων. Παίζοντας θα γνωρίσουν τον κόσμο του ρυθμού, με την κίνηση θα εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους, θα συνεργαστούν, θα δημιουργήσουν  και πάνω από όλα θα διασκεδάσουν!

11.30 - 12.30

Βασικά μοτίβα ζογκλερικής τέχνης με μουσική κ κίνηση για παιδιά προσχολικής ηλικίας από την ομάδα δημιουργικής απασχόλησης «Τα παιδιά της Γης». Τα παιδιά θακατασκευάσουν τη δική τους πολύχρωμη ζογκλερική μπάλα και θα παίξουν με μαντήλια, μπαλόνια, μπάλες, στεφάνια ανακαλύπτοντας τον ζογκλέρ που κρύβουν μέσα τους.

«Η ΦΡΕΝΙΑ, Ο ΡΑΕΦΜΑΓΙΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ» ξανακτυπούν! Σ΄αυτό το δεύτερο εργαστήριο διαδραστικής βιβλιοπαρουσίασης των εκδ. Βιβλιοσκόπιο, τα παιδιά θα συναντήσουν το συγγραφέα Χρήστο Σουρουλή.

Το πρωινό της ΚΥΡΙΑΚΗΣ στο 7ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου κλείνει με μια σαπουνοΦΟΥΣΚΟγιορτή!  Η διαδραστική performance σαπουνόΦΟΥΣΚΑΣ με τους  Mr & Mrs Bubble που όλοι περιμένουμε, υπόσχεται να ζωντανεψει το παραμυθιακό, τη φαντασία, το παιδικό όνειρο!

ΚΥΡΙΑΚΗ απόγευμα

18.30 - 20.30

«ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΜΟ» ομαδική εικαστική κατασκευή ελεύθερης συμμετοχής για μικρά παιδιά που κατασκευάζουν ένα ενυδρείο!

Διοργάνωση: «Τα παιδιά της Γης»

18.00 - 19.00

«ΜΕ ΡΑΚΕΤΑ ΤΕΝΙΣ», για παιδιά από 4 + ετών. Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Λατώ φέρνει το γήπεδο στα μέτρα των μικρών παιδιών, με ειδικό εξοπλισμό που τα εντυπωσιάζει και παιχνίδια που τους μαθαίνουν με έμμεσο τρόπο τις αρχές του αθλήματος.

19.00 - 20.00

«ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ»

Πώς, αλήθεια, μπορεί ένα βιβλίο να ταξιδέψει; Με το πλοίο, το αεροπλάνο ή το τρένο; Κι αν πράγματι ένα βιβλίο  ταξιδεύει πού άραγε να πηγαίνει; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα το κάθε παιδί θα δώσει  τη δική του απάντηση με αφορμή του «Κόκκινο βιβλίο» των εκδόσεων Μεταίχμιο και θα «Ταξιδέψει» το δικό του βιβλίο.

Για παιδιά προσχολικής/πρώτης σχολικής ηλικίας

Διοργάνωση: Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Έκφρασης και Δημιουργίας Μύθι Μύθι Παραμύθι, Χαρά Κουκουράκη - Ιωάννα Κωστάκη

«ΜΑΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ» εικαστικό εργαστήρι διατροφικής αξίας!

Διοργάνωση: Περιφερειακό τμήμα Κρήτης της Ένωσης Διαιτολόγων -Διατροφολόγων Ελλάδος

19.30 - 21.00

«ΜΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ»εικαστικό εκπ/κό πρόγραμμα για παιδιά από 2 ετών!

Στόχος η γνωριμία και εξοικείωση με το σώμα τους μέσα από την τέχνη. Ερέθισμα δίνεται από τα έργα μεγάλων ζωγράφων όπως Μιρό, Νταλί, Πικάσο, Κλέ κτλ. Μέσα από τους πίνακες, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα σχήματα, τα χρώματα, τους αμέτρητους συνδυασμούς και προσπαθούν χρησιμοποιώντας το σώμα τους αλλά και υλικά να γίνουν ένα με τον πίνακα.

Στο τέλος, ο πίνακας γίνεται η προέκταση τους, «ζωντανεύει»! με το σώμα τους και άλλα υλικά, ώσπου μεταμορφώνεται (με την βοήθεια κατάλληλου φωτισμού) σε μια διαφορετική παράσταση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα πολύχρωμα φώτα, τη μουσική και το χορό.

Εμψύχωση: Ιφιγένεια Γρινιεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News