default-image

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη, πιστό στις Αρχές και στις Αξίες της Ευρώπης παραμένει βαθιά προσηλωμένο στην ευρωπαϊκή ιδέα και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», τόνισε με αφορμή την εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα γιορτάζει σήμερα τα 40 του χρόνια. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη, πιστό στις Αρχές και στις Αξίες της Ευρώπης παραμένει βαθιά προσηλωμένο στην ευρωπαϊκή ιδέα και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Στον πυρήνα των αξιών μας βρίσκονται η υπευθυνότητα, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η δικαιοσύνη, σύμφωνα με το όραμα των ιδρυτικών πατέρων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Jean Monnet και Konrad Adenauer, οι οποίοι ανήκαν στην πολιτική μας οικογένεια».

Στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 40ών γενεθλίων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της οποίας προεδρεύει ο πρόεδρος του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντολ συμμετέχουν μεταξύ άλλων αρχηγών των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύουν σήμερα στο Λουξεμβούργο, για τον εορτασμό των 40 χρόνων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., ο Γιώργος Κύρτσος υπεύθυνος Οικονομίας της ομάδας των ευρωβουλευτών και η Ντόρα Μπακογιάννη συντονίστρια των τομέων Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News