default-image

Αλλεπάλληλα περιστατικά με φόλες στη Σητεία

Κρήτη
Αλλεπάλληλα περιστατικά με φόλες στη Σητεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στους φιλοζωϊκούς κύκλους της Σητείας, έχουν προκαλέσει τα πολλά περιστατικά δηλητηριάσεων σε σκυλιά.

Πολλά από τα ζώα αυτά όπως αναφέρει το anatolh.com, έχουν πεθάνει παρά την βοήθεια που τους προσφέρουν τα μέλη της φιλοζωικής που έχουν μοιράσει ενέσεις και ατροπίνες σε καταστήματα.

Τα περισσότερα περιστατικά ήταν στα κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο Δήμος Σητείας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Όπως όλοι γνωρίζετε, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας μία οργανωμένη απόπειρα δηλητηρίασης των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις, οι οποίες είχαν επαναληφθεί και στο παρελθόν, έχουν παρατηρηθεί στην πλατεία, σε διάφορα σημεία στο λιμάνι, κοντά στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Σητείας, δίπλα από το γήπεδο του τένις, κάτω από τον παλιό αεροσταθμό του Αερολιμένα και αλλού.

Ως Δήμος Σητείας καταδικάζουμε απερίφραστα τις επαίσχυντες αυτές πράξεις δηλητηρίασης των αδέσποτων ζώων καθώς και τις ακραίες απόψεις μιας ευτυχώς μικρής μειοψηφίας και προειδοποιούμε ότι το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία επισύρει ποινή φυλάκισης 1 έως 5 χρόνια, χρηματική ποινή 5.000 έως και 15.000 ευρώ και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζώο.

Βεβαίως οι εγκληματικές αυτές πράξεις μπορούν να βλάψουν και τη δημόσια υγεία, όταν το δηλητήριο αυτό αφήνεται σε κατοικημένες περιοχές, στις οποίες κυκλοφορούν και μικρά παιδιά.

Κρίνεται αναγκαίο να αναφέρουμε και πάλι ότι βασικοί υπαίτιοι για τα φαινόμενα αυτά είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι εγκαταλείπουν ανεξέλεγκτα τα ζώα τους, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε τέτοιους κινδύνους. Από εκεί και πέρα το κεντρικό κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, να εγκρίνει χρηματοδοτικούς πόρους αλλά και να δώσει το δικαίωμα στην Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, τροποποιώντας και εκσυγχρονίζοντας την κείμενη νομοθεσία, να διαχειριστεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και εν τέλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και τη ζωή τους από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Συνεπώς καλούμε όλους, αρμόδιες υπηρεσίες (ελεγκτικές και μη) και πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να πατάξουμε το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, προτού πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Τέτοια φαινόμενα δεν αρμόζουν στην παιδεία και στον πολιτισμό των κατοίκων της πόλης μας και δεν πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε κανέναν να μας εκθέτει διεθνώς μέσω διαδικτύου με δημοσιεύματα και φωτογραφίες σε ταξιδιωτικούς οδηγούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News