default-image

Ξέφραγο αμπέλι η αγορά εργασίας στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Ξέφραγο αμπέλι η αγορά εργασίας στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξέφραγο αμπέλι η αγορά εργασίας στο Ρέθυμνο, αφού ούτε το ΙΚΑ, ούτε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας πραγματοποιούν ελέγχους εξαιτίας της υποστελέχωσης. Την ίδια ώρα, το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τα περιστατικά ανομίας στους χώρους εργασίας, στη σκιά και των νέων επώδυνων μέτρων που αναμένεται να ψηφιστούν το Φθινόπωρο, βάσει του 3ου Μνημονίου.

Υπό διάλυση τελούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της αγοράς εργασίας στο Ρέθυμνο, αφού σύμφωνα με τον νέο Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, Γιώργο Λιοδάκη, ούτε το ΙΚΑ ούτε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας είναι ικανοποιητικά στελεχωμένα για να πραγματοποιούν ελέγχους. Το ΣΕΠΕ διαθέτει μόλις 2 υπαλλήλους οι οποίοι μετά βίας ανταπεξέρχονται στον γραμματειακό φόρτο εργασίας, ενώ το ΙΚΑ θα πρέπει να επιστρατεύσει υπάλληλο με άλλο αντικείμενο για τους ελέγχους, όμως και πάλι δε διαθέτει οδηγό για να μεταβούν στο πεδίο των ελέγχων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή και Ο Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, έχουν δεσμευτεί απέναντι στο Εργατικό Κέντρο, για επίλυση των προβλημάτων σε ΙΚΑ και ΣΕΠΕ αντίστοιχα με παροχή οδηγού και προκήρυξη δύο θέσεων εργασίας με τον Γιώργο Λιοδάκη να καλεί τους εργαζομένους να σπάσουν τη σιωπή τους την ώρα που θερίζει η μαύρη εργασία, ώστε οι εργαζόμενοι σε καιρούς χαλεπούς που κάθε ευρώ μετράει, να πληρώνονται για αυτό που παράγουν.

Έντονη είναι η ανησυχία και για τη σημερινή σύσκεψη στην Ολλανδία από τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, που έχει συσταθεί βάσει των προβλέψεων του 3ου Μνημονίου και τα πορίσματα της οποίας θα νομοθετηθούν τον Σεπτέμβρη. Δεν αποκλείεται να προβλέπουν από αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, μέχρι ομαδικές απολύσεις και διακοπή των δώρων και στον ιδιωτικό τομέα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News