default-image

Καρέ-καρέ η μεταφορά του μωρού απο το πλοίο (video)

Κρήτη
Καρέ-καρέ η μεταφορά του μωρού απο το πλοίο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η στιγμή που ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχει φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά ,προκειμένου να παραλάβει το μωρό που χθες το βράδυ παρουσίασε έντονο πρόβλημα υγείας εν πλω, λίγη ώρα μετά την αναχώρηση του πλοίου FESTOS PALACE ,των Μινωικών Γραμμών, με προορισμό το Ηράκλειο, αναγκάζοντας ωστόσο τον καπετάνιο και τη διοίκηση να πάρουν την απόφαση επιστροφής του πλοίου στο Πειραιά.

Το Νeakriti gr, καταγράφει αποκλειστικά,καρέ-καρέ την στιγμή που το πλοίο έχει δέσει στο λιμάνι ο καταπέλτης έχει ανοιξει,ασθενοφόρο βρίσκεται ήδη στην προβλήτα, με τους γονείς του παιδιού και ένα μέλος του πληρώματος του Festos Palace με το μόλις λίγων μηνών μωρό στην αγκαλιά του, να κινούνται με την βοήθεια και των λιμενικών προς το ασθενοφόρο και τελικό προορισμό το νοσοκομείο.

Παρακολουθήστε το βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το Neakriti.gr

Τα προβλήματα υγείας του μωρού ανάγκασαν το πλοίο να επιστρέψει στον Πειραιά

Το πλοίο είχε ξεκινήσει στις 9 από το λιμάνι του Πειραιά και πριν περάσει μία ώρα, ένα μωρό παρουσίασε έντονο πρόβλημα υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μωρό - που είναι ηλικίας μόλις λίγων μηνών - έχει πρόβλημα κήλης και μάλιστα οι γιατροί που το παρακολουθούσαν είχαν θεωρήσει ότι θα χρειαστεί επέμβαση.

Ωστόσο, επέμβαση δεν έγινε και το παιδί ταξίδεψε, παρουσιάζοντας όμως σοβαρό πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι γιατροί που το εξέτασαν δήλωσαν ότι το μωρό πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί, οπότε, αφού ενημερώθηκαν ο καπετάνιος και η διοίκηση της εταιρείας, το πλοίο έκανε στροφή και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, απ' όπου θα παραλάμβανε το μωρό ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί άμεσα.

Τυχερό μέσα στην ατυχία του το βρέφος αλλά και οι γονείς του, αφού ένας γιατρός με την ειδικότητα του παιδοχειρουργού - ο κ. Πλευράκης από το ΠΑΓΝΗ, που μάλιστα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί και έκανε τη διάγνωση - ήταν παρόν στο πλοίο και προσφέρθηκε να βοηθήσει. Βοήθειες προσέφεραν και άλλοι γιατροί που ήταν παρόντες, οι οποίοι συνεισέφεραν ο καθένας με τις δυνάμεις του.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσπάθεια του πληρώματος, το οποίο προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο και να προσφέρει ό,τι μπορούσε για να μην αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα το βρέφος.

Η οικογένεια του μικρού - αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - ήταν σοκαρισμένη, αλλά όλοι ανακουφίστηκαν όταν ο καπετάνιος του πλοίου και η διοίκηση των "Μινωικών" αποφάσισαν δίχως δεύτερη σκέψη να επιστρέψει το πλοίο στον Πειραιά, προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο το βρέφος και να χειρουργηθεί άμεσα.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο πλήρωμα του πλοίου και τη διοίκηση της εταιρείας για την ανθρώπινη πράξη τους, η οποία δείχνει ότι στις μέρες μας δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά και η αίσθηση ευθύνης, παρότι η επιστροφή του πλοίου - και μάλιστα με υψηλή ταχύτητα - σημαίνει οικονομικές απώλειες, οι οποίες ούτε για μια στιγμή δεν εμπόδισαν τη λήψη της σωστής απόφασης, προκειμένου να μην κινδυνεύσει το παιδί.

Οι επιβάτες του πλοίου, όταν αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και τους ανακοινώθηκε ο λόγος για τον οποίο το πλοίο επιστρέφει στον Πειραιά, δε δυσανασχέτησαν, αντίθετα επικρότησαν την απόφαση αυτή και εξέφρασαν ιδιαίτερα θετική άποψη για τις "Μινωικές".

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News