default-image

Έκλεισαν παιδικοί σταθμοί λόγω οφειλών,πανικός στους γονείς

Κρήτη
Έκλεισαν παιδικοί σταθμοί λόγω οφειλών,πανικός στους γονείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστοί παραμένουν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί του Δήμου Γόρτυνας καθώς οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες δομές παραμένουν όχι απλά απλήρωτοι αλλά έχουν να πάρουν χρήματα στα χέρια τους εδώ και 15 μήνες .

Οι γονείς σε Ασήμι , Πρεβελιανά και Γέργερη εμφανίζονται αγανακτισμένοι καθώς μετά το Πάσχα αναγκάστηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη , να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι τους με αποτέλεσμα τα πράγματα να δυσκολέψουν κυρίως για τις οικογένειες με δύο εργαζόμενους γονείς .

Οι μόνοι μισθοί που έλαβαν οι εργαζόμενοι των παιδικών και βρεφικών σταθμών όλο αυτό το διάστημα ήταν τους μήνες  Αύγουστο και Δεκέμβριο. Εργάστηκαν ωστόσο  κανονικά έως και την ημέρα που προχώρησαν σε νόμιμη επίσχεση εργασίας στις 3 Μαΐου αμέσως μετά το Πάσχα ,καθώς πλέον αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα μεταφοράς ,με τα οικονομικά βάρη να τους έχει ζώσει και σε πολλές περιπτώσεις να γίνεται λόγος για οικογένειες που εργάζεται ο ένας από τους δύο συζύγους .

"Έχοντας πλέον η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ζητούμε  την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα βασικά καθημερινά έξοδα χωρίς συνεχώς να ζουν μέσα σε κλίμα εργασιακής ανασφάλειας αξιώνοντας το αυτονόητο,  την αμοιβή για την εργασία τους  τονίζει η κ. Μανουσάκη, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς της Κρήτης . Μάλιστα η ίδια προχωράει ένα βήμα παραπάνω ρίχνοντας ευθείες βολές προς τη Δημοτική Αρχή ,ζητώντας να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για ξεκλειδώσει η εκταμίευσης της δόσης μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και να επιστραφούν τα 110.000 ευρώ στους εργαζομένους , χρήματα δηλαδή που τους οφείλονται."

"Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και συναντήσεις τους σωματείου μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τους αρμόδιους , ώστε να δοθεί οριστική λύση στο μείζονος σημασίας ζήτημα των εργαζομένων που αφορά τα δεδουλευμένα τους, που εδώ και αρκετούς μήνες  ΄΄ κάνει ΄΄ να λαμβάνουν ,λύση δεν βρέθηκε ."Φωνή βοώντος" επικρατεί έως και σήμερα ,παρά τις δεσμεύσεις που δοθήκαν παρουσία του πρόεδρου του ΕΚΗ Στέλιου Βοργιά,σε συνάντηση στις 25 Φεβρουαρίου όπου μας διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος,  ότι έως τα τέλη Μαρτίου 2016 θα κλείσει το θέμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων,"υποστηρίζει η κ. Μανουσάκη.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ . Σχοιναράκης, αντικρούει τα λεγόμενα της κ. Μανουσάκη ,λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς εννοεί  περί σωστότερης διαχείρισης και ξεκαθαρίζει  ότι είναι θέμα ημερών να έρθουν τα χρήματα στις δομές ,καθώς ο δήμος περιμένει χρήματα ύψους 300.000 ευρώ από το πρόγραμμα εξυγίανσης στο οποίο έχει ενταχθεί εξαιτίας του καθεστώτος πτώχευσης στο οποίο έχει περιέλθει.

"Κάνουμε προσπάθεια να μην κλείσουν οι δομές , οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο, γι' αυτό απευθύνω  κάλεσμα να επιστρέψουν στην δουλειά τους καθώς μέσα στα επόμενα 24ώρα το παρατηρητήριο θα εγκρίνει τα χρήματα για την εξυγίανση τα οποία και θα κατανεμηθούν στις δομές. Και συν τοις άλλοις, για να απαντήσω και στην κ. Μανουσάκη ,περιμένω να με ενημερώσουν για τα χρήματα από την ΕΕΤΑΑ, χωρίς μέχρι σήμερα ξαναλέω να με έχουν ενημερώσει ότι έχουν φθάσει χρήματα της εταιρείας που δικαιούμαστε ως Δήμος."

Ακούστε τι δήλωσε το πρωί στο ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς της Κρήτης, κ. Μαουσάκη.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News