default-image

Συνάντηση Μέρκελ – Μητσοτάκη στο Λουξεμβούργο

Ελλάδα
Συνάντηση Μέρκελ – Μητσοτάκη στο Λουξεμβούργο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο κ. Μητσοτακης, στο περιθώριο της εκδήλωσης θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει επί τάπητος την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για διαφορετικό μείγμα πολιτικής ως βάση για τη διέξοδο από την κρίση και την απαγκίστρωση από τα μνημόνια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει στη Γερμανίδα Καγκελάριο την πρόταση για «συμφωνία αλήθειας», η οποία περιλαμβάνει όπως περιγράφηκε και στη Βουλή μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% (από το 3,5% που προβλέπει η συμφωνία για το 2018) και παράλληλα ανάπτυξη 4% σε ένα πλάνο πενταετίας, αρχής γενομένης από το 2017.

Στο γαλάζιο επιτελείο εκτιμούν πως ανάπτυξη 4% για τα επόμενα πέντε συνεχόμενα χρόνια σημαίνει ότι το 2021 το ΑΕΠ της χώρας, αυξανόμενο κατά 4% το χρόνο, θα είναι 213 δις ευρώ. 213 δις ευρώ ΑΕΠ σημαίνει 1.900 ευρώ όφελος για κάθε νοικοκυριό ανά έτος, ενώ παράλληλα, τονίζουν ότι θα δημιουργηθούν 120.000 νέες θέσεις εργασίας ανά έτος.

«Εάν πειστεί η Άνγκελα Μέρκελ για το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που διαμορφώνει η ΝΔ για το πρόγραμμα διακυβέρνησης, τότε η μισή δουλειά έχει γίνει»,  τόνιζε χαρακτηριστικά «γαλάζιος» αξιωματούχος από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News