Ειδήσεις

Μεγάλη επιτυχία είχε η 1η AGROEXPO 2016 στην Ιεράπετρα

Χιλιάδες αγρότες επισκέφτηκαν την 1η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας, η διοργάνωση της οποίας πήρε πολλά συγχαρητήρια από τους εκθέτες, καθώς έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη ζεστασιά,  τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των Ιεραπετριτών, από τους εκπροσώπους των φορέων, έως  και τον τελευταίο επιχειρηματία και απλό πολίτη.

Μόλις άνοιξε τις πύλες της η AgroExpo 2016  το απόγευμα της Παρασκευής , ο κόσμος κατά κύματα, άρχισε να καταφτάνει από κάθε γωνιά της ανατολικής Κρήτης και κυρίως από περιοχές με αναφορά στην παραγωγή κηπευτικών.

Το Σάββατο ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε εκείνον της πρώτης μέρας. Η Κυριακή τρίτη και τελευταία μέρα της έκθεσης, πήγε ακόμα καλύτερα καθώς ήταν η ημέρα που οι περισσότεροι επισκέπτες έφθασαν από πιο μακρινές περιοχές, συνδυάζοντας την εκδρομή τους στη  Νύμφη του Λιβυκού, με την αγροτική αναζήτηση στα δεκάδες σύγχρονα εκθέματα των μεγάλων εταιρειών που πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

??

Στα εγκαίνια της αγροτικής έκθεσης της Ιεράπετρας ήταν όλοι παρόντες , εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη που είχε προσκληθεί αλλά δεν τα κατάφερε, παρότι το ήθελε,  να βρίσκεται στην Κρήτη. Ο πρωθυπουργός τον είχε περιλάβει στην ομάδα υποδοχής του Πούτιν και έτσι άλλαξαν τα σχέδια του την τελευταία στιγμή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης που έδωσε το παρόν στα εγκαίνια,  μας είπε ότι, ''η αγροτική έκθεση κέντρισε το ενδιαφέρον των αγροτών της Ιεράπετρας της Κρήτης και όλης της Ελλάδας. Αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε στην αγροτική Ιεράπετρα πιστεύω ότι θα ριζώσει, θα καρπίσει και θα προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία".

??

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Μαλλιωτάκης δήλωσε ότι "μετά από χρόνια πραγματοποιείται ένα από τα όνειρα της αγροτικής Ιεράπετρας. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε να εδραιωθεί και να γίνει θεσμός αυτή η έκθεση στην Ιεράπετρα. Να γίνεται κάθε χρόνο, να έχει εξωστρεφή χαρακτήρα και να αγκαλιάζει όλη την ανατολική Μεσόγειο".

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Θανάσης Ζανιάς βρέθηκε στα εγκαίνια και μας είπε ότι "η Ιεράπετρα πρωτοστατεί στην παραγωγή των κηπευτικών με σύγχρονα μέσα. Το ιδιαίτερο κλίμα της Ιεράπετρας ευνοεί στο να παράγεται εδώ ένας πλούτος που δεν μπορεί να παραχθεί χωρίς μεγάλο κόστος σε άλλες κρύες περιοχές. Διαπιστώσαμε και εδώ ότι υπάρχει μεγάλη δυσπιστία των θερμοκηπιακών παραγωγών για την ασφάλεια τους στον ΕΛΓΑ. Τις περισσότερες φορές όμως αυτή η δυσπιστία δεν δικαιολογείται", υποστήριξε ο Θανάσης Ζανιάς.

??

Η αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα κ Θεανώ Βρέντζου, είπε για την αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας ότι  "είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Η Ιεράπετρα είναι μια δυναμική περιοχή που αναπτύσσεται με βασικούς άξονες τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν εκτιμώ ότι  αυτή η αγροτική έκθεση θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια".

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης. "Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκθέτες, γιατί η συμμετοχή τους θα βοηθήσει να γίνει θεσμός αυτή η έκθεση. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνεται κάθε δυο χρόνια και να είναι όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα" τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των αγροτών στην έκθεση. "Είμαστε ικανοποιημένοι από την επισκεψιμότητα της έκθεσης. Από την πρώτη μέρα αν και ήταν καθημερνή με τα μαγαζιά ανοικτά , ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του τους εκθέτες και τα περίπτερα τους. Είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου θα κάνομε μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση και θα καθιερώσουμε την αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας", πρόσθεσε ο Θωμάς Χαριτάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια