Ειδήσεις

Απειλούν την ζωή των εργαζομένων της Apple

Στο Βρετανικό Business Insider δημοσιεύθηκε εχθές μια συνέντευξη ανθρώπου ο οποίος εργάζεται σε Apple Store και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι συχνά οι πελάτες απειλούν τη ζωή εργαζομένων.

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας ότι οι εργαζόμενοι στα Apple Stores υπογράφουν σύμφωνο εμπιστευτικότητας κατά την πρόσληψη τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να μιλήσουν δημόσια για την δουλειά τους, ούτε ακόμα και να ανακοινώσουν στα social media για τη νέα τους εργασία, ενώ απαγορεύεται να φορούν και το γνωστό t-shirt της Apple εκτός του εργασιακού χώρου. Για τον λόγο αυτό είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με το αν ο συντεντευξιαζόμενος είναι πράγματι εργαζόμενος σε Apple Store. Από την άλλη το Business Insider είναι έγκυρο, ενώ δεν αποκαλύπτει και το όνομα του.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρει στη συνέντευξη του βάσει του techblog, οι εργαζόμενοι στα Apple stores αρκετά συχνά δέχονται απειλές για τη ζωή τους από δυσαρεστημένους πελάτες, κάτι που αφήνει ερωτηματικά μιας και τα Apple stores φημίζονται για το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης αλλά και το αντίστοιχα υψηλό ποσοστό ικανοποιημένων πελατών

Ξεπερνώντας αυτό το μικρό σοκ, σε άλλα σημεία της συνέντευξης του αναφέρει ότι η Apple πληρώνει 8 λίρες την ώρα, ενώ αν κάποιος πωλητής κλείσει κάποιο μεγάλο συμβόλαιο αξίας χιλιάδων λιρών δεν λαμβάνει bonus. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στα Apple stores δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα προϊόντα που πωλούν.

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι είναι πολιτική της εταιρείας οι εργαζόμενοι να μην μεταπηδούν από part-time απασχόληση σε πλήρη, ενώ οι περισσότεροι υπεύθυνοι των καταστημάτων δεν προέρχονται από την Apple, αλλά έχουν έρθει από άλλες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης όπως πχ τα Dixons. Αναφέρει δε ως παράδειγμα ότι είχαν μεταξύ και πέντε και οκτώ διευθυντών καταστήματος κατά την περίοδο που εργάστηκε και μόνο ένας από αυτούς είχε ξεκινήσει με την Apple, οι υπόλοιποι είχαν προσληφθεί από τον ανταγωνισμό.

Σχόλια