Ειδήσεις

“Βόμβα” προ των πυλών για χιλιάδες οφειλέτες στη ΔΕΗ

Κρύο ντους για χιλιάδες οφειλέτες της ΔΕΗ από τον ερχόμενο Αύγουστο, καθώς "παγώνουν" οι διακανονισμοί με φόντο τα ιλιγγιώδη ποσά των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό αποκαλύπτει στο neakriti.gr, ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την επιχείρηση, εξέλιξη που "άναψε" φωτιές σε καταναλωτές που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Βρέντζος, στα τέλη Ιουλίου θα μπει φρένο στους διακανονισμούς με φόντο τα τεράστια ποσά των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, που "αγγίζουν" το ποσό των 2,7 δισ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων τα 160 εκατομμύρια ευρώ αφορούν την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή προκύπτει από τη μέχρι σήμερα στάση της επιχείρησης, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Κάθε μέρα στην Κρήτη, γίνονται 800 περίπου διακανονισμοί εκ των οποίων οι 400 περίπου αφορούν το νομό Ηρακλείου, γεγονός που καταδεικνύει το οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδων νοικοκυριών, που τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει παράταση και σε καμία περίπτωση όπως λένε να μπει φραγμός στη διαδικασία των διακανονισμών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια