Ειδήσεις

Μέθοδοι για την αντιμετώπιση της υποξίας του εμβρύου

Οι τραγικές επιπτώσεις μη σωστής οξυγόνωσης του εμβρύου στον τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης αρκετών γυναικών στην Κρήτη όπως και οι έγκαιροι μέθοδοι αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών αναπτύχθηκαν στη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας στο Ηράκλειο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έμβρυα στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης δεν οξυγονώνονται καλά ή δε λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως ανέφεραν επιστήμονες στη διάρκεια της σχετικής ημερίδας με θέμα: "Ενδομήτριος υποξία και νεογνική εγκεφαλοπάθεια", που διεξήχθη στο Ηράκλειο.

Μαιευτήρες γυναικολόγοι αναφέρθηκαν στην ενδομήτρια υποξία και στη νεογνική εγκεφαλοπάθεια καθώς και στο υψηλό επίπεδο περιγεννητικής φροντίδας στη χώρα μας, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων περιστατικών και στην Κρήτη.

Στόχος των ειδικών είναι η έγκαιρη διάγνωση περιστατικών ενδομήτριας υποξίας, τα οποία στη συνέχεια παρακολουθούνται στενά, επιστρατεύοντας μεθόδους και τεχνικές για την καλύτερη αντιμετώπιση τους.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια