Ειδήσεις

Ασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής χωρίς άδεια

Για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς συνελήφθησαν στο Ηράκλειο τρεις γυναίκες, δύο αλλοδαπές και μία ημεδαπή.

Οι τρεις συλληφθείσες γυναίκες εξασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών και την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ειδικότερα στα πλαίσια των στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι σε Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων την Παρασκευή 27 Μαΐου μεταμεσονύκτιες ώρες, διαπιστώθηκε ότι, συνολικά τρείς γυναίκες εξασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών, συγκεκριμένα συνελήφθηκαν 42χρονη ημεδαπή, 40χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας και 64χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ουκρανίας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου,  σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, συνελήφθησαν οι τρεις γυναίκες, για παραβάσεις νομοθεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς.

Αναλυτικότερα, κατελήφθησαν οι παραπάνω γυναίκες, να εργάζονται και να παρέχουν σε ασθενείς υπηρεσίες «αποκλειστικής νοσοκόμας», στερούμενες απαιτούμενου τίτλου σπουδών και άδειας άσκησης επαγγέλματος, από την αρμόδια Αρχή.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια