Ειδήσεις

Μιλούν για τους τρόπους πρόληψης των τροχαίων

Με την εισήγηση του διοικητή το Τμήματος Τροχαίας Χανίων κ. Γιάννη Βλαχάχη στο πλαίσιο του 41ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ, συνεχίζεται η εκστρατεία της ΓΑΔ Κρήτης για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα τροχαία ατυχήματα.

Η εισήγηση του κ. Βλαχάκη είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, τελευταία ημέρα του συνεδρίου και εξελίσσεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας "Αξίζω:  Προασπίζοντας την αξία της ζωής μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση".

Οι εργασίες της ημερίδας πραγματοποιούνται στο Κέντρο αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο Ενετικό λιμάνι, ενώ η ομιλία του επικεφαλής της Τροχαίας Χανίων ξεκινά στις 19:30 με θέμα "Πρόληψη τροχαίων Ατυχημάτων".

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης καταρτίζει επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, με έμφαση τόσο στην ενίσχυση της αστυνόμευσης στους δρόμους της Κρήτη, όσο όμως και την καλλιέργεια της υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα έχει συσταθεί ειδική ομάδα, υπό τον υποστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη, η οποία συντονίζει και κατευθύνει τις δράσεις των Τμημάτων Τροχαίας και τη συμμετοχή της ΕΛΑΣ σε κάθε πρωτοβουλία για την ενημέρωση των πολιτών, με έμφαση και στην εκπαίδευση στα σχολεία της Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκκάλη

Σχόλια