default-image

"Πόρτα" και από το Podemos

Περίεργα
"Πόρτα" και από το Podemos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν από λίγες ημέρες η στήλη επισήμανε την εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα όσα εκτυλίσσονται στην πολιτικά αγαπημένη χώρα της Κουμουνδούρου, τη Βενεζουέλα. Είχαμε υπενθυμίσει τις φιλικές σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Νικολάς Μαδούρο και την αλληλοϋποστήριξή τους τουλάχιστον μέχρι και το ελληνικό δημοψήφισμα, τότε που χρησιμοποιήθηκε μήνυμα του προέδρου της Βενεζουέλας στην καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του «ΟΧΙ», ενώ είχαν προηγηθεί επαναστατικά μηνύματα αλληλεγγύης και υποστήριξης της πολιτικής που εφάρμοζε ο Λατινοαμερικάνος ηγέτης. Σήμερα, και ενώ η Βενεζουέλα φλέγεται έχοντας βυθιστεί στην εξαθλίωση, δεν υπάρχει κανένα μήνυμα υποστήριξης. Και όχι μόνο αυτό.

Ακόμη και το αδελφό κόμμα της Ισπανίας ,το Podemos έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από τον Μαδούρο, αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην προσπάθεια του καθεστώτος να διατηρηθεί στην εξουσία και να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση στη χώρα φρικτή.

Να φανταστώ ότι στην Κουμουνδούρου ακόμη συσκέπτονται για το πώς θα προσεγγίσουν το θέμα ή μήπως σκέφτονται πριν τοποθετηθούν δημόσια να απευθυνθούν πρώτα στον ερωτύλο πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας και προσωπικό φίλο του Μαδούρο;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News