default-image

ΦΡΙΚΗ: Ομαδικός βιασμός 16χρονης προβλήθηκε στο διαδίκτυο

Κόσμος
ΦΡΙΚΗ: Ομαδικός βιασμός 16χρονης προβλήθηκε στο διαδίκτυο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ κι αποτροπιασμός από τον ομαδικό βιασμό μιας 16χρονης που προβλήθηκε στο Διαδίκτυο.

Ο βιασμός μια 16χρονης Βραζιλιάνας από 30 άνδρες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το βίντεο του οποίου αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αυτήν την εβδομάδα, έχει προκαλέσει σοκ κι αποτροπιασμό στην χώρα με την προεδρία της χώρας να καταδικάζει ένα «βάρβαρο έγκλημα».

Η αστυνομία του Ρίο επιβεβαίωσε ότι τα στοιχεία 4 προσώπων έχουν ταυτοποιηθεί και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους.

Αξιωματούχος της διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές θα διεξαγάγουν έρευνα για το βίντεο που φέρονται να κατέγραψαν οι ίδιοι οι δράστες κι αποσύρθηκε από το Διαδίκτυο από χθες Πέμπτη.

Βιάστηκε ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών

Το 16χρονο κορίτσι βιάστηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών σε μια φαβέλα στο δυτικό τμήμα του Ρίο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της οικογένειάς της στον Τύπο, ο βιασμός της ήταν ένα έγκλημα εκδίκησης από έναν πρώην της σύντροφο.

Η κοπέλα, η οποία έχει υποστεί σοκ, δηλώνει ότι δεν θυμάται τίποτα. Παραμένει υπό νοσηλεία καθώς υποβάλλεται προληπτικά σε θεραπείες για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να νοσήσει από AIDS ή ηπατίτιδα C.

Μετά την προβολή του σοκαριστικού υλικού, πολλοί χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη Βραζιλίας ανήρτησαν στους λογαριασμούς τους στο Facebook το μήνυμα:

«Μάχομαι για το τέλος της κουλτούρας του βιασμού».

«Καταδικάζω με απόλυτη δριμύτητα τον βιασμό της έφηβης στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι παράλογο καθώς διανύουμε τον 21ο αιώνα, να αντιμετωπίζουμε βάρβαρα εγκλήματα όπως αυτό» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας Μισέλ Τέμερ.

500.000 βιασμοί κάθε χρόνο

Δεδομένου ότι μόλις το 10% των περιστατικών καταγγέλλεται, σύμφωνα με οργάνωση, ο αριθμός των βιασμών στη Βραζιλία θα μπορούσε να ξεπεράσει τους 500.000 κάθε χρόνο σε σύγκριση με τον συνολικό πληθυσμό 204 εκατομμυρίων κατοίκων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News