Ειδήσεις

Με τα χέρια "δεμένα" μπροστά στις επιδρομές αδέσποτων

 Ποινική δίωξη κατά αγνώστων ασκήθηκε για την υπόθεση των αδέσποτων που κατασπάραξαν τα οικόσιτα ζώα 49χρονου στα Σκόπελα Ηρακλείου. Η αστυνομία έλαβε τις καταθέσεις και στη συνέχεια η υπόθεση παίρνει την υπόθεση της δικαιοσύνης, ενώ στην περίπτωση που δεν μπορεί να πληρωθεί το ποσό των 100 και πλέον ευρώ που απαιτούνται για τη μήνυση, θα αποφανθεί για το θέμα η Εισαγγελία. Ενδεχομένως η εισαγγελική παρέμβαση για τέτοιου είδους θέματα, να οδηγήσει σε εξελίξεις.

         Ακόμα όμως και αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου και της ενδοχώρας. Ιδιοκτήτες οικόσιτων και κοπαδιών αισθάνονται απροστάτευτοι μπροστά στις μανιασμένες αγέλες πιθανότατα αδέσποτων σκύλων  οι οποίες πραγματοποιούν επιδρομές και δεν αφήνουν κανένα ζώο ζωντανό. Τρόμος επικρατεί για το ενδεχόμενο τα λυσσαλέα σκυλιά να επιτεθούν σε ανθρώπους.

Πολύπλοκο πρόβλημα οι επιδρομές

Ακόμη κι αν τα θύματα βρεθούν μπροστά στις μανιασμένες αγέλες, έχουν το δικαίωμα να θανατώσουν επιτιθέμενο ζώο ή αδέσποτο σκυλί; Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πολύπλοκα αφού υπάρχουν οι αντιρρήσεις φιλοζωικών οργανώσεων, ο νόμος προβλέπει πρόστιμο έως και 30.000 ευρώ για τη θανάτωση ζώων και οι ιδιοκτήτες κοπαδιών και οικόσιτων σίγουρα δεν θέλουν να βρεθούν κατηγορούμενοι αλλά επιυμούν μόνο να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία τους. Οι επιδρομές λοιπόν αναδεικνύονται σε πρόβλημα δίχως λύση και φόβο που επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες περιοχές.

Απαρηγόρητοι οι ιδιοκτήτες

Όπως και στην περίπτωση του Παναγιώτη Τσικαλάκη που βρήκε πρόβατα και αρνιά κατασπαραγμένα με τον πιο φρικτό τρόπο από αγέλες, τα χέρια του είναι «δεμένα». Αν και έχει δεχθεί τρεις φορές επιθέσεις, ο ίδιος δεν μπορεί να παρέμβει. Περιορίζεται στην ευχή να μην υπάρξει άλλη επιδρομή ,καθώς κι εδώ το κενό της πολιτείας είναι εμφανές…

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια