default-image

Επαφές και συναντήσεις για τα προβλήματα του Δήμου

Κρήτη
Επαφές και συναντήσεις για τα προβλήματα του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδοχικές συναντήσεις και επαφές είχε ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης για ζητήματα του Δήμου. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος με την παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη βρέθηκε κατά σειρά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για διευθέτηση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την ομαλή χρηματοδότηση των έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα "Μπαλτατζής" και λόγω έλλειψης πιστώσεων μεταφέρθηκαν ως έργα γέφυρα στο νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2015 - 2019 και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός κ. Αποστόλου εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση τους έτσι να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα.

Το σημαντικό που προέκυψε ήταν η ανακοίνωση από το γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου κου Κασίμη ότι ο Ν. Ηρακλείου εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα leader αλιείας που σημαίνει επιπλέον χρηματοδοτήσεις για τους Δήμους του Ν. Ηρακλείου περίπου 5.000.000 ευρώ τόσο για δημόσιες όσο και για ιδιωτικές επενδύσεις που θα υλοποιηθούν μετά από πρόσκληση της Αναπτυξιακής Ηρακλείου που θα διαχειριστεί το πρόγραμμα αυτό.

Στα προγράμματα leader και leader αλιείας εντάσσεται πλέον και ο Δήμος Βιάννου μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που βρέθηκε εκτός  χρηματοδοτήσεων μέσω των προγραμμάτων αυτών.

Σημαντική η συνάντηση που ακολούθησε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Λαμπίρη όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της προσάμμωσης των αλιευτικών καταφυγίων Άρβης και Καστρίου αλλά και αυτών του Τσούτσουρα του Δήμου Μινώα και του Κόκκινου Πύργου του Δήμου Φαιστού.

Όπως τόνισε και ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης στον γενικό γραμματέα είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να εγκριθεί η απόφαση του Ο.Λ.Η. προκειμένου να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο της απάμμωσης όλων των λιμένων του νότου κυρίως για λόγους ασφαλείς χρήσεως και λειτουργίας των λιμενικών καταφυγίων, που με το πέρασμα του χρόνου μετατρέπονται σε αμμοπαγίδες.

Ο γενικός γραμματέας κατανοώντας το πρόβλημα ανάφερε ότι θα γίνουν  άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες μεταξύ του Ο.Λ.Η. του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, και των Δήμων, προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις προσαμμώσεις των λιμανιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News