Ειδήσεις

Σκουριασμένοι στύλοι σε άκρως τουριστικό θέρετρο της Κρήτης

Μια απαράδεκτη εικόνα που σίγουρα δεν τιμάει κανένα αντικρύζουν οι Κρητικοί  αλλά και οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι  κάθε  φορά που επισκέπτονται μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Κρήτης ,την Ανάληψη Χερσονήσου.

Και ενώ η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά , επί του παραλιακού μετώπου της Ανάληψης , δεσπόζουν σκουριασμένοι στύλοι φωτισμού , δίχως κανείς μέχρι και σήμερα να έχει στην ουσία ενδιαφερθεί για την αντικατάσταση τους αλλά κυρίως για την απομάκρυνση τους ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνες όπου από τις κολώνες προεξέχουν καλώδια που αν και  έχουν απομονωθεί , δεν παύει να είναι εκτεθειμένα και σε κοινή θέα σε διερχόμενους πεζούς και κυρίως σε μικρά παιδιά .

Το θέαμα αν μη τι άλλο είναι θλιβερό και αποκρουστικό. Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια περιοχή που κυκλοφορούν εκτός από τους ξένους και ντόπιοι κάτοικοι που μένουν μόνιμα εκεί και καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια γίνονται μάρτυρες της κατάστασης αυτής με τη σκουριά να έχει ζώσει τους στύλους από την κορυφή μέχρι το πιο χαμηλό σημείο.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μια άκρως απαράδεκτη κατάσταση με την φθορά της αλμύρας και το πέρασμα του χρόνου να δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στη συγκεκριμένη περιοχή δημιουργώντας ένα θέαμα σίγουρα όχι και ότι καλύτερο για τον επισκέπτη που θα φύγει από το νησί μας αλλά σίγουρα θα πάρει μαζί του και αυτήν την εικόνα.

Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης που δηλώνει στο neakriti.gr ότι όχι μόνο γνωρίζει το θέμα, αλλά διαβεβαιώνει τους κατοίκους ότι πολύ  σύντομα η άσχημη αυτή εικόνα θα αλλάξει .

Σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο κ. Μαστοράκη ,"Από πέρυσι έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία αντικατάστασης των σκουριασμένων στύλων και την  ερχόμενη Τετάρτη ξεκινήσει η  απομάκρυνση των παλιών φωτιστικών και η τοποθέτηση των νέων. Ο αρμόδιος εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο θα παραλάβει την προμήθεια από το εργοστάσια τη Δευτέρα και Τετάρτη ξεκινάνε οι εργασίες. Ο σχετικός διαγωνισμός  για το ποιος θα αναλάβει το έργο ξεκίνησε πέρυσι τέτοιο καιρό, ωστόσο υπήρξε  μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας των συνεχών ενστάσεων που υπέβαλλαν οι διαγωνιζόμενοι εργολάβοι."

Να τονιστεί επίσης ότι  μέσα από τη συγκεκριμένη  εργολαβία  κόστους 60.000 ευρώ θα γίνει αντικατάσταση των συγκεκριμένων στύλων αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμο Χερσονήσου όσον αφορά το παραλιακό του μέτωπο.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια