Ειδήσεις

Αναστηλώνονται οι ανεμόμυλοι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Δράση για την αναστήλωση ανεμόμυλων στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου ξεκινάει ο Εκπολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Οροπεδίου (Ε.Λ.Σ.Ο.Λ.)

Ακολουθώντας το παράδειγμα του πολιτιστικού συλλόγου "Νόστος", του χωριού Πινακιανό, ο όποιος έχει αποκαταστήσει 20 ανεμόμυλους στην είσοδο του Οροπεδίου, ο Ε.Λ.Σ.Ο.Λ γίνεται ο δεύτερος πολιτιστικός φορέας που τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει στην εφαρμογή της ευρεσιτεχνίας του Γεωργίου Εμμ. Χατζάκη για την αναστήλωση ανεμόμυλων με διάτρητα πολυεστερικά πανιά!

Ο Ε.Λ.Σ.Ο.Λ. έχει προχωρήσει στην καταμέτρηση των ανεμόμυλων που βρίσκονται στη γύρω περιοχή του Άγιου Γεωργίου, έχει επιλέξει 50 από αυτούς και μέσα στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει την πρώτη φάση αναστήλωσης τους.

Στόχος είναι η διάδοση της δράσης αυτής και σε άλλα χωριά του Λασιθίου και να συμβάλλει καθοριστικά στο όνειρο κάθε Λασιθιώτη που δεν είναι άλλο από την αναστήλωση του αρχαιότερου και μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στον κόσμο.

Η πρώτη φάση της αναστήλωσης γίνεται με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ αναμένονται και άλλοι πόροι χρηματοδότησης από φορείς και ιδιώτες που έχει απευθυνθεί ο σύλλογος του Οροπεδίου Λασιθίου.

Σχόλια