Ειδήσεις

Επιστολή καταπέλτης προς Ξανθό: Φάσκετε και αντιφάσκετε

Με μία επιστολή-κόλαφο προς το υπουργείο Υγείας και ευθείες βολές προς τον Ανδρέα Ξανθό, η πρώην πλέον  υποδιοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης , κ. Τριχοπούλου μετά το σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από την παραίτηση της , περνάει στην αντεπίθεση .

Μέσα από ένα αιχμηρό κείμενο ενημερώνει την κοινή γνώμη για τις δικές της θέσεις και απόψεις γύρω από τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο την ίδια και την παραίτηση της αλλά και μετά την σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία και έκανε λόγο για για βλέψεις της πρώην υποδιοίκητριας για την "καρέκλα" της διοίκησης.

Μάλιστα απευθυνόμενη στον ίδιο τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό ,υποστηρίζει ότι αντιφάσκει καθώς όπως λέει μέχρι και χθες ήταν  επαρκής και συνεργάσιμη, ως και επιλογή του , στα καθήκοντα Υποδιοικήτριας και της εκτελούσας χρέη Διοικήτριας, αλλά σήμερα δεν είναι;

Η ίδια μάλιστα χαρακτηρίζει την δήλωση του υπουργείου αντιφατική και ανακριβής ενώ αναφερόμενη στην παραίτηση της υποστηρίζει  ότι της την υπαγόρευσαν οι αχαρακτήριστες συμπεριφορές.

Η επιστολή της κ. Τριχοπούλου αναλυτικά:

Ηράκλειο, 26 Μαΐου 2016

Αξιότιμε κ Υπουργέ

Η δήλωσή σας  σχετικά με την αποχώρηση μου από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, είναι τόσο αντιφατική όσο κ ανακριβής. Παραιτήθηκα κ Υπουργέ. Δεν μου το ζητήσατε εσείς. Εάν κάνω λάθος, αποδείξτε το εγγράφως ως οφείλετε για το αληθές του λόγου σας. Εγώ μπορώ να αποδείξω το αληθές του δικού μου λόγου.

Την παραίτηση μου δεν την υπαγόρευσαν οι προσωπικές μου βλέψεις , όπως υπαινίσσεστε. Την υπαγόρευσαν οι αχαρακτήριστες συμπεριφορές, το πλαίσιο συνεργασίας των "ημετέρων" σας, όψιμων και μη, που επιθυμούν να διαφεντεύουν -όχι να υπηρετούν- το σύστημα υγείας, επιλέγοντας και την παρέα τους κατά τα δικά τους πρότυπα. Εάν εννοείτε αυτό συνεργασία, δηλώνω ότι  ναι δεν είμαι συνεργάσιμη γιατί αυτές οι πρακτικές και λογικές είναι μακριά από τις δικές μου αρχές  και επέλεξα να μην τις υπηρετήσω.

Κύριε Υπουργέ,  

Αντιφάσκετε. Χθες ήμουν επαρκής και συνεργάσιμη, ως και επιλογή σας, στα καθήκοντα Υποδιοικήτριας και της εκτελούσας χρέη Διοικήτριας, αλλά σήμερα δεν είμαι;

Σε ότι με αφορά φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η ακούραστη προσφορά μου, το ήθος μου  και η πρόθεση μου για συνεργασία σε πνεύμα αλληλοσεβασμού  και συνεννόησης με  άτομα διαφορετικών ιδεολογικών και κομματικών πεποιθήσεων,  με σεβασμό στους συνεργάτες, στους φορείς και στον πολίτη  έχει αποτυπωθεί  επαρκώς στην πορεία μου στη δημόσια διοίκηση και στη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Κύριε Υπουργέ,

Από πού προκύπτει ότι  οικειοποιούμαι τη συλλογική προσπάθεια και το έργο μιας Δημόσιας Υπηρεσίας; Σε όλους τους τόνους υποστηρίζω ότι το έργο οφείλεται στους ίδιους τους εργαζόμενους της ΔΥΠε και στους συνεργάτες της από τις Μονάδες Υγείας καθώς  στη δύναμη και το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα της συνέργειας με τους φορείς της Περιφέρειας. Το μυστικό της διοίκησης είναι να υποκινεί, να ενθαρρύνει και να εμπνέει. Απόδειξη των λόγων μου είναι το κείμενο παραίτησης, η επιστολή μου στους συνεργάτες, η ομιλία μου σε όλες τις εκδηλώσεις παράδοσης - παραλαβής και  οι απόψεις των υπαλλήλων και των συνεργατών που καταγράφηκαν στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.  

Με εκτίμηση,

Άννα Τριχοπούλου  

Δρ Κοινωνιολόγος

Σχόλια