default-image

Ιούνιο η δίκη για την κομπίνα με τα πλαστά διπλώματα

Κρήτη
Ιούνιο η δίκη για την κομπίνα με τα πλαστά διπλώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 7 Ιουνίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης, η οποία είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου 4 χρόνια.

Έπειτα από αρκετές αναβολές, η δίκη ξεκίνησε τελικά σήμερα (26/5) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, η οποία διακόπηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι, εξετάστηκε μόνο ένας μάρτυρας του κατηγορητηρίου.

Πρόκειται για έναν αστυνομικό, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση και κατέθεσε σχετικές πληροφορίες ενώπιον της Έδρας.

Οι κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στη δίκη είναι συνολικά 30 άτομα.  Οκτώ από αυτούς, εργάζονταν ως υπάλληλοι στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην απάτη, ωστόσο, φέρονται να συμμετείχαν και πέντε εκπαιδευτές σχολών οδήγησης του Ηρακλείου, καθώς και ένας ντόπιος, ο οποίος φέρεται να έδινε εξετάσεις στη θέση υποψήφιων οδηγών που επίσης συμμετείχαν στο κόλπο.

Οι υποψήφιοι οδηγοί που φέρονται να εμπλέκονται στην απάτη είναι 15, ενώ τη μακρά λίστα με τους κατηγορούμενους συμπληρώνει ένα άτομο, το οποίο κατηγορείται ότι είχε το ρόλο του μεσολαβητή.

Το colpo grosso

Η δράση του κυκλώματος έλαβε χώρα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Φεβρουάριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011. Οι υποψήφιοι οδηγοί που φέρονταν να συμμετείχαν στην κομπίνα, δεν υποβάλλονταν καν στη διαδικασία είτε της θεωρητικής, είτε της πρακτικής εξέτασης.

Το χρηματικό αντίτιμο

Έπαιρναν δηλαδή στα χέρια τους το δίπλωμα οδήγησης, χωρίς να δώσουν ποτέ εξετάσεις. Το αντίτιμο που υποχρεώνονταν να πληρώσουν, κυμαινόταν -σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει τότε η ΕΛ.ΑΣ.- από 500 έως και 2500 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, το κέρδος που φέρεται να αποκόμισε το κύκλωμα από την παράνομη δράση του, ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News