Ειδήσεις

Κατασπάραξαν με μανία πρόβατα και αρνιά

Φύλαγε αρνιά, ρίφια και πρόβατα για τη μεγαλύτερη χαρά, το γάμο του γιού του… Όταν όμως πήγε να ταΐσει το πρωί της Πέμπτης τα αιγοπρόβατα, βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ο Παναγιώτης Τσικαλάκης κάτοικος του χωριού Σκόπελα Ηρακλείου βρήκε τα οικόσιτα ζώα κατασπαραγμένα από αδέσποτα σκυλιά ,όπως εκτιμά, μια εικόνα που τον γέμισε θλίψη αλλά και οργή.

Ο 49χρονος ξέσπασε σε λυγμούς αφού αισθάνεται ότι η περιουσία του έχει γίνει βορά στα ανεξέλεγκτα σκυλιά . Μάλιστα η μανία των επιτεθέμενων ζώων ήταν τέτοια που ακόμα είναι εμφανείς οι δαγκωματιές , η εικόνα των νεκρών προβάτων ποκαλεί σοκ ενώ απορίας άξιο είναι πως μπήκαν από την περίφραξη ύψους τριών μέτρων.  

Τρίτη κατά σειρά επίθεση!

Όπως τονίζει μιλώντας στο neakriti.gr  «είναι η τρίτη φορά που μου έπνιξαν όλα τα ζώα μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτή τη φορά ήταν κατσίκες, ρίφια και πρόβατα και άφησαν πίσω τους μόνο τα μοσχάρια».

Δεν μπορώ να κάνω ούτε μήνυση

Οργισμένος ο  κ.Τσικαλάκης σηκώνει τα «χέρια ψηλά» καθώς ενώ μετά από κάθε περιστατικό καλεί και την αστυνομία, όπως υποστηρίζει, δεν μπορούν να παρέμβουν στο περιστατικό. Όπως σημειώνει «με ενημέρωσαν ότι μπορώ να κάνω μήνυση κατά αγνώστου αλλά απαιτούνται 150 ευρώ για το παράβολο.  Έτσι δεν έχω προχωρήσει στην κίνηση αυτή. Δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο, ούτε να τα σκοτώσω..».

Εξάλλου ο 49χρονος δεν γνωρίζει ούτε από πού προέρχονται οι φονικές για τα ζώα επιθέσεις και προειδοποιεί ότι ενδεχομένως ακολουθήσουν κι άλλες…

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια