default-image

Ενημέρωση στα σχολεία για τα ζώα συντροφιάς

Κρήτη
Ενημέρωση στα σχολεία για τα ζώα συντροφιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Πλατανιά, σχετικά με την ανάγκη διαμόρφωσης υπεύθυνης στάσης απέναντι στα ζώα, με τίτλο "Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου", που υλοποίησε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, κατά το χρονικό διάστημα 16-25 Μαΐου.      

Το πρόγραμμα - το οποίο αγκαλιάστηκε από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα - παρακολούθησαν 619 μαθητές και μαθήτριες από 14 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, απ' όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πλατανιά, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις, για τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, για τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς, δίνοντας τους ταυτόχρονα ερεθίσματα για να δημιουργήσουν τη δική τους στάση και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να  μπορούν να συμβάλλουν στην ευρύτερη αλλαγή της σχέσης μας με τα ζώα.

Στις ενημερωτικές δράσεις του εν λόγω προγράμματος - το οποίο είχε την έγκριση του Υπ. Παιδείας - συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Πλατανιά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Δασκαλάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής, οι οποίοι επισκέφθηκαν σχολικές μονάδες και συνομίλησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις πρωτοβουλίες του Δήμου στο θέμα της προστασίας των αδέσποτων ζώων ενώ μοίρασαν στους μικρούς μαθητές και ένα χρηστικό και καλαίσθητο εικονογραφημένο έντυπο οδηγό/φυλλάδιο που εξέδωσε ο Δήμος, μέσα από τον οποίο μεταδίδονται με εύγλωττο τρόπο οι αξίες της αγάπης, του σεβασμού, της οικολογικής συνείδησης, της ηθικής ευθύνης και του αλτρουισμού απέναντι στα ζώα.

Τέλος και με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Δήμαρχος  Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης, ευχαριστεί για τη βοήθεια στην υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδία κα. Ν. Μπομπολάκη, την εκπαιδεύτρια του προγράμματος κα Αγγ. Μπαρτσιώκα και την εθελόντρια κα. Όλγα Λιάρα καθώς επίσης τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Ν. Χανίων και τους Δ/ντες και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Πλατανιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δ.Ε. ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ

Δ.Ε. ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ

Δ.Ε. ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ

Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News