Ειδήσεις

Κλείνει η ιστορική Δημοτική Αγορά Χανίων

Κλειστή θα παραμείνει η Δημοτική Αγορά Χανίων για χρονικό διάστημα από ενάμιση έως δύο χρόνια περίπου σύμφωνα με τη μελέτη ειδικών. Η δημοτική αρχή και οι καταστηματάρχες της περιοχής συμφώνησαν ομόφωνα σε 4 σημεία για την ομαλή ολοκλήρωση του έργου.

Συγκεκριμένα, από 18 ως 22 μήνες θα είναι κλειστή η Δημοτική Αγορά των Χανίων για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης. Εν τω μεταξύ, η δημοτική αρχή παρείχε διαβεβαιώσεις στους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς ότι θα υπάρξει τέτοιος προγραμματισμός ώστε το μνημείο να μείνει κλειστό για ένα μόνο καλοκαίρι.

Αυτά επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου στο δημοτικό κατάστημα, υπό την προεδρεία του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και με την συμμετοχή του νέου ΔΣ του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, των αρμόδιων αντιδημάρχων και εκπροσώπων της τεχνικής και νομικής υπηρεσίας του δήμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Χανίων, συμφωνήθηκαν τα εξής:

- Ομόφωνη απόφαση ότι χρειάζεται να γίνει το έργο.

- Είναι επιτακτική ανάγκη το έργο να γίνει ενιαία και όχι τμηματικά βάσει της μελέτης διότι διαφορετικά θα προκύψουν μεγάλες τεχνικές και λειτουργικές δυσκολίες.

- Θα γίνει ευρεία ενημέρωση τόσο των καταστηματαρχών όσο και των πολιτών των Χανίων. Επίσης,η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει η δημοτική αγορά να κλείσει μόνο για ένα καλοκαίρι «και πιστεύω ότι είναι εφικτό και μπορούμε να το εξασφαλίσουμε».

- Θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Δημοτικής Αγοράς, αλλάζοντας τον κανονισμό, ο οποίος χρονολογείται από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σχόλια