default-image

Οι δύο λίστες του νοσοκομείου...

Περίεργα
Οι δύο λίστες του νοσοκομείου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημόσια νοσοκομεία σου λέει μετά... Το αλίευσα από το fb, είναι ανάρτηση Ηρακλειώτη γιατρού, αλλά σας διαβεβαιώνω πως είναι πέρα για πέρα η κυριολεξία της κατάστασης χωρίς ούτε μία "συλλαβή" επιπλέον: «Γράφω σε ασθενή παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ για κολονοσκόπηση μαζί με ένα σύντομο ιστορικό τι έχω κάνει διαγνωστικά και θεραπευτικά μέχρι να φτάσω να ζητήσω κολονοσκόπηση.

Πάει η ασθενής στο ΠΑΓΝΗ, όπου της λέει ο γραμματέας του ενδοσκοπικού ότι υπάρχουν δύο λίστες αναμονής για να κάνει κολονοσκόπηση: μία λίστα που με το δικό μου παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ σήμερα κλείνεις ραντεβού το Νοέμβρη, και μία λίστα για αυτούς που περάσανε από το απογευματινό ιατρείο, όπου, αν πληρώσεις τα 50-70€ για επίσκεψη στο γαστρεντερολόγο του ΠΑΓΝΗ, αποκτάς το δικαίωμα να σου κάνει σχεδόν άμεσα κολονοσκόπηση κάποιος άλλος μικρός επιμελητής της κλινικής. Το ίδιο ακριβώς που γίνεται χρόνια τώρα και στο Βενιζέλειο.

Όπως βλέπετε, αγαπητέ κύριε υπουργέ Παύλο Πολάκη, δε μιλάμε για δημόσια νοσοκομεία. Μιλάμε για ιδιωτικά ιατρεία... πληρωμένα από το δημόσιο προϋπολογισμό, με γιατρούς που αξιολογούνται διά βοής από γενικές συνελεύσεις. Μετά σας φταίνε οι ιδιώτες γιατροί... και οι συμβεβλημένοι του ΕΟΠΥΥ που αμείβονται με 10 ευρώ επίσκεψη».

Τέτοια ανάρτηση δε νομίζω ότι χωράει άλλο σχόλιο.

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News