default-image

Έκλεψε ρεύμα ύψους 140.000 € και ο λογαριασμός στη...ΔΕΗ

Κρήτη
Έκλεψε ρεύμα ύψους 140.000 € και ο λογαριασμός στη...ΔΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληξιπρόθεσμες οφειλές και ρευματοκλοπές καίνε τη ΔΕΗ, με τα διαφυγόντα κέρδη μόνο από τις ρευματοκλοπές να ανέρχονται σε 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Μόνο στην Κρήτη, οι ρευματοκλοπές αυξήθηκαν 30% σε σχέση με πέρυσι,  ενώ σε ότι αφορά στα χρηματικά ποσά, αυτά κυμαίνονται από 1.000 έως 200.000 ευρώ.

Έκλεψε ρεύμα ύψους 140.000 ευρώ

Πρόσφατα εντοπίστηκε περιστατικό ρευματοκλοπής στην Κρήτη, ύψους 140.000 ευρώ ενώ στο πρόσφατο παρελθόν εντοπίστηκε περίπτωση σε επιχείρηση στην ΒΙΠΕ, ύψους 300.000 ευρώ.

800 ρευματοκλοπές/έτος

εκ των οποίων οι 500 περίπου στο Ν. Ηρακλείου

για ποσά 1.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ

ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ

300 εκατομμύρια ευρώ/ετησίως

Δήθεν μηχανήματα για μειωμένη κατανάλωση

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχουν και οι επιτήδειοι οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν το δικό τους κέρδος, πλασάροντας δήθεν ειδικά μηχανήματα για μειωμένη εγγραφή των καταναλώσεων, σε ανυποψίαστους πολίτες.

Ειδικά μηχανήματα για να μειώνουν τις καταναλώσεις δεν υπάρχουν τονίζουν οι αρμόδιοι που επισημαίνουν και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών από τις επεμβάσεις στους μετρητές.

Ο καταναλωτής φέρει την ευθύνη

Ειδικά συνεργεία πραγματοποιούν ελέγχους και στο νησί μας με στόχο τον εντοπισμό των αδικαιολόγητων μειώσεων στις καταναλώσεις ρεύματος.

Όπως τονίζει ο ΔΕΔΔΗΕ, ο καταναλωτής φέρει ακέραια την ευθύνη για οποιαδήποτε παράνομη επέμβαση στο μετρητή του, με τις υποθέσεις να παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Έως και 3 χρόνια φυλάκιση

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις που έχουν εκδικαστεί, έχουν επιβληθεί στους παρανομούντες καταναλωτές ποινές φυλάκισης έως και 3 χρόνια για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης αξίας , κατ΄εξακολούθηση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News