Ειδήσεις

Διαγωνίστηκαν μόνο 500 από τους 2.400

Τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει να δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι μέρα παρά μέρα. Ωστόσο, φέτος, οι πανελλαδικές είναι πιο περίπλοκες, καθώς δίνουν ταυτόχρονα υποψήφιοι και με το παλιό και με το νέο σύστημα.

Εξαιτίας, λοιπόν, της ιδιαιτερότητας αυτής και καθώς το σύστημα είναι σε μεταβατική φάση, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων καταρτίστηκε με βάση το πως βόλευε οργανωτικά. Αποδεικνύεται, όμως, ότι τελικά έχει και πρακτικό όφελος για τα παιδιά που διαγωνίζονται με μεγαλύτερη άνεση.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως την Τετάρτη 24 Μαϊου έδωσαν μόνο 500 από το σύνολο των περίπου 2.400 υποψηφίων του Νομού Ηρακλείου. Δηλαδή εξετάστηκαν μόνο οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Η συνέχεια

Στο μεταξύ, οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 27 Μαΐου το πρόγραμμα περιλαμβάνει Βιολογία για τους υποψήφιους των Θετικών Σπουδών και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον για τους υποψήφιους της Οικονομίας και Πληροφορικής. Οι τελευταίοι διαγωνίζονται στη Χημεία τη Δευτέρα 30 Μαΐου, ενώ την ίδια ημέρα οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών δίνουν Λατινικά.

Κάπου εδώ τελειώνουν φέτος οι εξετάσεις για την πλειονότητα των υποψηφίων. Μόνο όσοι έχουν επιλέξει να εξεταστούν στη βιολογία γενικής παιδείας, πρέπει να επανέλθουν στα εξεταστικά κέντρα την Τετάρτη 1 Ιουνίου για να δώσουν και αυτό το μάθημα...

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια