Ειδήσεις

Αετός: Κινητές μονάδες αστυνόμευσης σύντομα εν δράσει

Τα φτερά του και στην Κρήτη απλώνει το επιχειρησιακό σχέδιο «Αετός» της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για το θεσμό των κινητών μονάδων Αστυνόμευσης που θα κάνουν την εμφάνιση τους σε λίγες ημέρες στη ύπαιθρο της Κρήτης.

Τα βαν της ΕΛΑΣ στελεχωμένα με αστυνομικούς και την κατάλληλη υποδομή θα πραγματοποιούν καθορισμένα δρομολόγια σε περιοχές απομακρυσμένες και χωρίς άμεση πρόσβαση στις αστυνομικές υπηρεσίες.Το προσωπικό των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων θα μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε συγκεκριμένες απομακρυσμένες περιοχές, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό για την παροχή επιτόπιων υπηρεσιών στους πολίτες

Δυσαρέσκεια καθώς εξαιρείται το Λασίθι

Από την εφαρμογή του μέτρου όμως εξαιρείται το Λασίθι, γεγονός που προκαλεί δυσαρέσκεια στους τοπικούς φορείς. Όπως έγινε όμως γνωστό , η προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του σχεδίου στο νομό είναι αίτημα των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ.

Ο πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομιών Υπαλλήλων του Λασιθίου σε συνάντηση που είχαν με το γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη ζήτησαν να επανεξεταστεί το θέμα με γνώμονα την παντελή έλλειψη προσωπικού.

Όπως επεσήμαναν, δεν είναι δυνατή η στελέχωσή του ανωτέρω θεσμού και το όχημα το οποίο προορίζεται για το σκοπό αυτό δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές. Επίσης ζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου στις έκτατες μεταθέσεις με αστυνομικό προσωπικό καθώς και η αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

«Τόσο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης όσο και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής κατανόησαν την κατάσταση που επικρατεί, κάνοντας δεκτό το αίτημα της Ένωσης και δήλωσαν ότι θα ανασταλεί η λειτουργία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στον νομό Λασιθίου. Τέλος ο κ. Γενικός Γραμματέας δήλωσε την πρόθεση του για συνεργασία και συνεχή επικοινωνία προκειμένου να βελτιωθεί η αστυνόμευση στην περιοχή μας». , όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη  

Σχόλια