Ειδήσεις

Τι θα γίνει με τη «συγκατοίκηση» του ΤΑΕ με τα νήπια

Θα απομακρυνθεί ο βρεφονηπιακός σταθμός πριν ξεκινήσει η λειτουργία του ΤΑΕ Ηρακλείου, σπεύδει να διευκρινίσει ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων.

Μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις των συνδικαλιστών Ειδικών Φρουρών για την ουσιαστική «συγκατοίκηση» της υπηρεσίας με νήπια, ο Μανόλης Κοκοσάλης διαβεβαιώνει πως η λειτουργιά του σταθμού, δίπλα στο κτίριο το οποίο παραχωρείται στην ΕΛΑΣ, είναι προσωρινή.

Το κτίριο του νέου «υπερσύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού των Αρχανών που βρίσκεται λίγα μέτρα παρακάτω είναι έτοιμο να φιλοξενήσει του λιλιπούτειους μαθητές από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένατε να ξεκινήσει η «μετακόμιση» της ΕΛΑΣ.

Αγκάθι η έλλειψη αυτόνομου χώρου στάθμευσης

Ωστόσο το αγκάθι της έλλειψης αυτόνομου και προστατευμένου χώρου για τη στάθμευση και φρούρηση των υπηρεσιακών οχημάτων, παραμένει. Όμως ο Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων διαβεβαιώνει πως το προαύλιο του γειτονικού κτιρίου, όπου τώρα όντως στεγάζονται τα νήπια, θα διατεθεί για τις ανάγκες του ΤΑΕ. Παρά το γεγονός ότι εκεί θα επιστρέψει και θα συνεχίσει τη λειτουργιά του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ηλικιωμένων.

Προσπάθεια αποκλιμάκωσης και για τις διοικητικές αλλαγές

Την ίδια στιγμή οι ενστάσεις και οι φόβοι των συνδικαλιστών Ειδικών Φρουρών για τη συρρίκνωση των ΤΑΕ, προκάλεσαν και την παρέμβαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης. Όπως φαίνεται μεσολάβησε έκτακτη συνάντηση στην οποία ο Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Ειδικών Φρουρών για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει και αξιοποιεί τη λειτουργιά των συγκεκριμένων υπηρεσιών, στο σχέδιο αστυνόμευσης του νησιού.

Παρά τις επιφυλάξεις για το άγνωστο μέλλον, διαβεβαιώσεις φαίνεται να δόθηκαν και για σειρά άλλων ζητημάτων τα οποία συμφωνήθηκε να διευθετηθούν, διασφαλίζοντας απρόσκοπτη λειτουργία των ΤΑΕ και το απερίσπαστο έργο του στην εποπτεία της υπαίθρου

Ρεπορτάζ:Έλλη Κοκάλη

Σχόλια