default-image

Τριήμερο θεραπειών για μυοσκελετικές παθήσεις

Κρήτη
Τριήμερο θεραπειών για μυοσκελετικές παθήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριήμερο θεραπειών για μυοσκελετικές παθήσεις διοργανώνει ο δήμος Ανωγείων, με τη συμμετοχή επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στόχο να γνωρίσουν οι κάτοικοι του δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής τη θεραπευτική μέθοδο της προλοθεραπείας.

Πρόκειται για θεραπευτική μέθοδο διεθνώς αναγνωρισμένη και αφορά την αντιμετώπιση σοβαρών μυοσκελετικών πόνων, την οποία εφαρμόζουν γιατροί με εξειδίκευση χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να δεχτεί χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο δήμος καλεί όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν ή να δεχτούν τη συγκεκριμένη μέθοδο θεραπείας να κλείνουν ραντεβού για το τριήμερο 3, 4 και 5 Ιουνίου στα τηλέφωνα 2834031003 και 2834031484.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η προλοθεραπεία είναι μία συμπληρωματική μέθοδος για την αντιμετώπιση των πόνων σε μύες, αρθρώσεις, τένοντες, που έχουν χάσει τη σταθερότητά τους λόγω τραυματισμού. Σύμφωνα με επιστημονικά άρθρα, η θεραπεία είναι απλή, διαρκεί περίπου ενάμιση μήνα και πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η έγχυση στα σημεία πόνου ουσιών που βοηθούν στην αναγέννηση καινούργιων κολλαγόνων, την αύξηση της αιματικής ροής και την ενεργοποίηση της επούλωσης, των φλεγμονών και των τραυμάτων, με ταυτόχρονη ομαλοποίηση του πόνου που ταλαιπωρεί τους ασθενείς. Η μέθοδος, με διαφοροποιήσεις, είχε εφαρμοστεί από τον Ιπποκράτη, ενώ φτάνοντας στο σήμερα μετά από χρόνια διαφωνιών σε επιστημονικό επίπεδο, η Αμερικανική Εταιρεία Ορθοπεδικών αποδέχεται ότι η προλοθεραπεία (prolotherapy) έχει κάποια αναλγητική δράση για τις μυοσκελετικές παθήσεις σε συνάρτηση, όμως, με άλλες θεραπευτικές μεθόδους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News