default-image

Έκλεισαν παιδικό σταθμό, πυρ και μανία οι κάτοικοι

Κρήτη
Έκλεισαν παιδικό σταθμό, πυρ και μανία οι κάτοικοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρ και μανία είναι οι κάτοικοι του Μοχού στο Δήμο Χερσόνησο που τις τελευταίες ώρες έγιναν μάρτυρες, όπως καταγγέλουν οι  ίδιοι στο neakriti.gr,  ενός απίστευτου περιστατικού  διαπιστώνοντας ότι ο παιδικός σταθμός της περιοχής είχε κατεβάσει ρολά χωρίς καν  όπως τονίζουν  να ειδοποιηθούν οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί.

"Αυτό δεν ισχύει , έχουν ενημερωθεί από τον προεδρο του νομικού προσώπου του Δήμου μας ", δηλώνει από την πλευρά του ο  Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης διαψεύδοντας τα λεγόμενα των κατοίκων επιβεβαιώνοντας ωστόσο παράλληλα την είδηση ότι ο  συγκεκριμένος παιδικός σταθμός έχει κλείσει και δεν πρόκειται να ξανανοιξει τουλάχιστον για την τωρινή σχολική σαιζόν.

Την ίδια ώρα όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι ,το ποτήρι της οργής ξεχείλισε όταν διαπίστωσαν  συν τοις άλλοις ότι έπιπλα μέσα από τον παιδικό σταθμό έκαναν  φτερά και μάλιστα όταν θέλησαν να ενημερωθούν για το θέμα ,τους είπαν ότι τα χρειάζονται για μία εκδήλωση του Δήμου και θα τα επιστρέψουν εκ νέου στα μέσα Ιουνίου.

Από την πλευρά του ο κ. Μαστοράκης υποστηρίζει, "πήραμε   την απόφαση να κλείσουμε  το παιδικό  καθώς ούτε οικονομικά ούτε παιδαγωγικά, ήταν δόκιμο κάτι τέτοιο . Για να λειτουργούν οι δομές πρέπει να υπάρχουν και παιδιά και η συγκεκριμένη  μονάδα είχε  αποδυναμωθεί εντελώς με το δεδομένο ότι και  ο πληθυσμός του Μοχού  έχει αποδυναμωθεί καθώς πλέον οι περισσότεροι κατοικούν στη Σταλίδα."

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου θέλοντας να διευκρινίσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση υποστήριξε επίσης ότι και το κόστος είναι δυσβάσταχτο . Με το δεδομένο ότι  ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες και με το δεδομένο ότι  τα τροφεία των μόλις 4-5 παιδιών δεν επαρκούν στο παραμικρό είναι αδύνατο να συνεχίσει να λειτουργεί. Θα σας πω μόνο τούτο, ότι το προηγούμενο διάστημα ο μισθός της εκπαιδευτικού, που ήταν στον παιδικό ,καλύπτονταν απο τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά και απο πορους του Δήμου. Και χωρίς μέσα σε όλα αυτά να είναι τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα της δομής.

"Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνουν, μας εξαναγκάζουν να πάρουμε τα παιδιά και να τα πάμε είτε στα Μάλια είτε στη Χερσόνησο χωρίς να μας ρωτάνε προηγουμένως αν έχουμε τα μέσα να το κάνουμε τονίζει φανερά εξοργισμένος ο κ. Νίκος Λαγουδάκης , μέλος της τοπικής κοινότητας ,ζητώντας από το Δήμο να πάρει πίσω την συγκεκριμένη απόφαση και να ανοίξει εκ νέου ο παιδικός .

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News