default-image

Εκδρομή σε Καλό χωριό - Κρούστα

Κρήτη
Εκδρομή σε Καλό χωριό - Κρούστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή 29 Μαΐου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία διάρκειας 4 ωρών (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις) στην περιοχή Καλού Χωριού-Κρούστα, σε μια συναρπαστική διαδρομή που για πρώτη φορά πραγματοποιεί η ομάδα μας.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το πετρόκτιστο εκκλησάκι του Αγίου Σίλαστην περιοχή  Καλού Χωριού και από ανηφορικό μονοπάτι και χωματόδρομους, ανάμεσα από τα εύφορα καλλιεργημένα χωράφια και το σκιερό δάσος της περιοχής, θα κατευθυνθούμε στην περιοχή Καλός Ποταμός. Συνεχίζουμε πάντα ανηφορικά μέχρι το γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Κρούστα. Η επιστροφή θα γίνει από μονοπάτια ανάμεσα στο δάσος, πάνω από τον οικισμό του Πύργου, μέχρι το σημείο εκκίνησης.

Μοναδική διαδρομή, σε μια κοντινή μας περιοχή ξακουστή για τις φυσικές ομορφιές της, με απρόσμενες εκπλήξεις και πανοραμική θέα στον καταπράσινο κάμπο και τις γαλαζοπράσινες παραλίες του Καλού Χωριού.

Αρχηγός: Μιχαηλίδης Γιώργος (6946285334)

Αναχώρηση από Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το       πρωί στις 08:30. Από Καλό Χωριό αναχώρηση από το εκκλησάκι του Αγίου Σίλα στις 08.40.

Για την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη, με διαδρομή που ακολουθεί  τη «στράτα του Ψηλορείτη» διάρκειας 6 ωρών (3,5 ώρες ανάβαση & 2,5 ώρες κατάβαση). Υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 6948040401.

Περισσότερα στοιχεία, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr) και στο facebook.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News