default-image

Και μετά το σεισμό τι;

Και μετά το σεισμό τι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Αντιμετώπιση Καταστροφών από Σεισμό» είναι το θέμα του 2ου διεθνούς εκπαιδευτικού συνέδριο «Εγκέλαδος 2016» το οποίο θα διεξαχθεί 2-5 Ιουνίου στο δήμο Αιγάλεω Αττικής, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και ειδικών από το ελληνικό και διεθνές περιβάλλον.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) και τη συμμετοχή εθελοντικών - διασωστικών ομάδων από το εξωτερικό. Κατά τις εργασίες θα αναπτυχθούν θέματα πολιτικής προστασίας, γεωλογίας, μετεωρολογίας, πυρόσβεσης, πρώτων βοηθειών κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών και αντιμετώπισης τους.

O σκοπός του τετραήμερου διεθνούς εκπαιδευτικού συνεδρίου είναι διττός:

-Να αναδείξει πιθανά προβλήματα στον τομέα της αντιμετώπισης καταστροφών κατά τη συνεργασία των δημοσίων φορέων μεταξύ τους αλλά και με τους εθελοντές και να προτείνει λύσεις.

-Nα φέρει σε επαφή τους εθελοντές από όλο τον κόσμο ενισχύοντας τη συνεργασία και τις μεταξύ τους σχέσεις, εμπλουτίζοντας παράλληλα τις γνώσεις και την εκπαίδευση τους ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά παρόμοια περιστατικά σε πραγματικές συνθήκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News