default-image

Στην Κρήτη για γκουρμέ γεύσεις επιφανείς Τούρκοι

Κρήτη
Στην Κρήτη για γκουρμέ γεύσεις επιφανείς Τούρκοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Άνοιγμα" στην τουριστική αγορά της Τουρκίας για λογαριασμό της Κρήτης επιχειρείται φέτος, με την πρωτοβουλία ενός τουρκικού ταξιδιωτικού πρακτορείου. Το εν λόγω πρακτορείο, όπως δηλώνει η υπεύθυνή του Χαντέ Ογκούζ, ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, φέρνοντας περισσότερους από 4.000 Κωνσταντινοπολίτες «υψηλού προφίλ» κάθε χρόνο στη Μύκονο.

Τώρα επιχειρεί να ανοίξει και για την αγορά της Κρήτης, κάνοντας μια «δοκιμαστική» προσπάθεια φέτος το Μάιο, με συνολικά τρία τσάρτερ που γέμισαν με Τούρκους επισκέπτες, οι οποίοι και κατέλυσαν σε ξενοδοχεία 4 αστέρων στο νησί.

Πρόκειται για επιφανείς Τούρκους, υψηλού κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου, επιχειρηματίες και οικογενειάρχες, που λατρεύουν την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη μας και το δείχνουν εμπράκτως. Και μάλιστα επισκέφτηκαν την Κρήτη σε διάφορα γκρουπ, ορισμένα εκ των οποίων έκαναν "γαστρονομικό τουρισμό". Δηλαδή, έκαναν μαθήματα κρητικής παραδοσιακής κουζίνας, ελληνικής κουζίνας και δοκίμασαν τις ντόπιες λιχουδιές σε ένα πρόγραμμα επίσκεψης εστιατορίων σε όλο το νησί.

Το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο της Τουρκίας, εδώ και 7 συναπτά έτη, πραγματοποιεί επισκέψεις στα νησιά της χώρας μας, όπως στη Μύκονο, και φυσικά στο νησί μας, μεταφέροντας όλους αυτούς τους Τούρκους επισκέπτες, που συνδυάζουν τη διασκέδαση με το κρητικό φαγητό, αφού το ταξίδι τους έχει κυρίως χαρακτήρα γαστριμαργικό.

Σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία "Capsis", αλλά και άλλες μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες του νησιού μας, φέρνει σε επαφή τους Τούρκους, που λατρεύουν τις κρητικές ομορφιές, την κουλτούρα και τον πολιτισμό, με την κρητική παράδοση και τις ντόπιες κρητικές γεύσεις, παρέχοντάς τους ένα γαστρονομικό ταξίδι που πάντα τους μένει αξέχαστο, εξερευνώντας παράλληλα την Κρήτη σπιθαμή προς σπιθαμή και ανακαλύπτοντας τα σπάνιας ομορφιάς μέρη που έχει.

Το Σεπτέμβριο

Η επόμενή τους επίσκεψη στην Κρήτη προγραμματίζεται για φέτος το Σεπτέμβριο. Όμως  αυτή τη φορά θα συνδυάζει τη γαστρονομία με τη γυμναστική. Δηλαδή θα περιλαμβάνει, εκτός από το ταξίδι στα μοναδικά "μονοπάτια" των κρητικών παραδοσιακών γεύσεων, την επίσκεψη στα ξεχωριστά τοπία, στις παραλίες και στα υπέροχα spa που παρέχουν τα ξενοδοχεία του νησιού μας, με τα οποία συνεργάζεται το συγκεκριμένο τουρκικό πρακτορείο, για pilates και yoga!

Την ίδια στιγμή, όμως, το τουρκικό πρακτορείο, απευθυνόμενο στους Κρητικούς που δεν το έχουν κάνει ακόμα, τους καλεί να επισκεφτούν και εκείνοι με τη σειρά τους την Κωνσταντινούπολη, ώστε να θαυμάσουν τη σπάνια ομορφιά, τη φιλοξενία και τη διασκέδαση που προσφέρει, και να σχηματίσουν έτσι μια δική τους άποψη για την περιοχή.

Φαν της κρητικής κουζίνας

Οι Τούρκοι επισκέπτες μας, πέρα από τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τη φύση, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας, επισκέπτονται γκουρμέ εστιατόρια και ταβέρνες, στις οποίες γεύονται τις κρητικές γεύσεις και, όπως δηλώνουν, το απολαμβάνουν.

Οπότε και εκστασιασμένοι από τις ξεχωριστές, θεσπέσιες κρητικές γεύσεις και την ποιότητα των κρητικών προϊόντων, ζητούν να τα αγοράσουν προκειμένου να τα συστήσουν και στους δικούς τους ανθρώπους, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν και να ταξιδέψουν και εκείνοι έστω και για λίγο στη μαγεία των κρητικών γευστικών αισθήσεων.

Ρεπορτάζ:Μαρία Αντωνογιαννάκη

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News