default-image

Συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

Ελλάδα
Συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται, για δεύτερη μέρα σήμερα, η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη.

Στη δεύτερη φάση της επιχείρησης σχεδιάζεται να εκκενωθεί η περιοχή του καταυλισμού δεξιά από τις κατειλημμένες γραμμές του τρένου και τις επόμενες ημέρες θα απομακρυνθούν οι πρόσφυγες που προέρχονται από τις χώρες του Μαγκρέμπ, οι οποίοι έχουν στήσει τις σκηνές τους κοντά ή πάνω στις γραμμές του τρένου.

Χθες, πρώτη μέρα της επιχείρησης μεταφέρθηκαν με 42 λεωφορεία, συνολικά 2.031 πρόσφυγες και μετανάστες, σε κέντρα φιλοξενίας σε πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης (σε Σίνδο, Καλοχώρι, Ωραιόκαστρο, Δερβένι), όπως επίσης και σε οργανωμένες δομές στο Βαγιοχώρι Βόλβης, στη Ν. Καβάλα Κιλκίς και στην Πέτρα Ολύμπου.

Στο μεταξύ, τον αναλογικό επιμερισμό προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα ζητούν ο Απόστολος Τζιτιζκώστας και οι δήμαρχοι Θέρμης και Ωραιοκάστρου.

 «Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση τον επιμερισμό των προσφύγων και των μεταναστών αναλογικά με βάση τον πληθυσμό σε όλη τη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να φύγει η Ειδομένη και να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να μη σηκώνει μια Περιφέρεια στη χώρα το βάρος ενός ολόκληρου ευρωπαϊκού προβλήματος» είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News