Ειδήσεις

Έρχεται στην Κρήτη ο Προκόπης Παυλόπουλος

Όχι μία, αλλά δύο φορές πρόκειται να επισκεφτεί την Κρήτη μέσα στον Ιούνιο του 2016 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η πρώτη επίσκεψη, στις 3 Ιουνίου, συνδέεται με τον εορτασμό της 75ης επετείου από το ολοκαύτωμα της Κανδάνου, ενώ η δεύτερη, στις 19 του μήνα, με τη διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου και τα εγκαίνια του Μουσείου Ορθής Πέτρας στο Ρέθυμνο. Την πρώτη επίσκεψη ανακοίνωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ τη δεύτερη επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης.

Σχετικά με την πρώτη επίσκεψη, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση για την 75η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κανδάνου, το Μάιο του 1941, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αρχιερατική δοξολογία των Ιερό Ναό Αναλήψεως στις 10:30 το πρωί, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία της Κανδάνου, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφανιών. Θα ακολουθήσει στις 11:30, στο πρώην Δημαρχείο, ομιλία του καθηγητή του ΑΠΘ Γιώργου Μαργαρίτη, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με απόδοση ριζίτικου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Καντανία".

Σχετικά με τη δεύτερη επίσκεψη την Κυριακή 19 Ιουνίου, πρόκειται να γίνει στο πλαίσιο της Πανορθόδοξης Συνόδου, που θα διεξαχθεί στην Κρήτη μεταξύ 17 και 28 Ιουνίου. Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα βρεθεί το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου - με την ευκαιρία της εορτής της Πεντηκοστής, θα συλλειτουργήσουν οι προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών του κόσμου.

Μετά το Συλλείτουργο προβλέπεται η παράθεση δεξίωσης από τον πρόεδρο προς τους Αρχιεπισκόπους. Το πέρας της δεξίωσης έχει οριστεί για τις 4:30 το απόγευμα, ενώ λίγο αργότερα ο Προκόπης Παυλόπουλος θα αναχωρήσει για το Ρέθυμνο και την περιοχή της αρχαίας Ελεύθερνας. Εκεί θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ορθής Πέτρας, που έχουν προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια