default-image

Νέες πιέσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup

Ελλάδα
Νέες πιέσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μέσα στο Εurogroup το ΔΝΤ προσπαθεί να πιέσει τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το θέμα του χρέους, στο οποίο επιμένει, ενώ από την πλευρά της η Γερμανία προσπαθεί με τη σειρά της να εκβιάσει την Ελλάδα για νέα μέτρα ή και αλλαγές στα υπάρχοντα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει περαιτέρω και παρά τις διαφορές υπάρχει η αισιοδοξία πως το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία.

Κοινοτικές πηγές: Εκταμιεύονται τα 10,3 δισ. ευρώ

Προς έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και εκταμίευσης της δόσης, ύψους 10,3 δισ. ευρώ, προσανατολίζονται σύμφωνα με το Βήμα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την συζήτηση να επικεντρώνεται τώρα στο θέμα του χρέους, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές.

Οι εκκρεμότητες που μένουν σχετικά με την αξιολόγηση θα περιληφθούν στην τελική ανακοίνωση, δεν κρίνονται, ωστόσο, τόσο σημαντικές ώστε να μην αποδεσμευθεί η δόση. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή αυτές οι εκκρεμότητες δεν είναι καθοριστικές και θα επιλυθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Αντίθετα μεγάλη παραμένει η απόσταση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας για το χρέος, με το Ταμείο να πιέζει για σημαντικά βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Στόχος είναι να επιτευχθεί σήμερα μεγαλύτερη σύγκλιση. Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, σε συνέχεια των πιέσεων του ΔΝΤ το βάρος έχει πέσει στα μέτρα που θα ληφθούν βραχυπρόθεσμα, δηλαδή κατά τη διάρκεια του προγράμματος στα οποία αντιτίθεται κυρίως η Γερμανία.

Ωστόσο, παράγοντες της ευρωζώνης ευελπιστούν πως τελικά θα επιτευχθεί σήμερα κάποια συμφωνία με το ΔΝΤ, καθώς υπάρχει πολιτική πίεση να αποφευχθεί αναζωπύρωση της κρίσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News