Ειδήσεις

Τον Ιούλιο η δίκη του 44χρονου για τα 900 γραμ. ηρωίνης

Στις 27 Ιουλίου θα εκδικαστεί τελικά από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση ενός 44χρονου άνδρα από την Αλβανία, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο, στο Ηράκλειο, καθώς φέρεται να διακινούσε ηρωίνη.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει σήμερα Τρίτη (24/5), ωστόσο, τελικά αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Ιούλιο, λόγω κωλύματος της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Το χρονικό της σύλληψης

Οι διωκτικές Αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 44χρονος διακινεί ηρωίνη, και το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου 2015 αποφάσισαν να δράσουν. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αλβανός, βρίσκοντας ποσότητα κοκαΐνης βάρους 4,6 γραμμαρίων.

Ο 44χρονος συνελήφθη και στη συνέχεια αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, μαζί με συναδέλφους τους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετέβησαν στο σπίτι του συλληφθέντος, όπου προχώρησαν σε ενδελεχή έρευνα. Τα ευρήματά τους ήταν ιδιαίτερα... ενδιαφέροντα: Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί βρήκαν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, την οποία ο 44χρονος είχε "καβαντζώσει" στον κάδο απορριμμάτων του!

Ειδικότερα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν κάτω από τα σκουπίδια μια σακούλα με ποσότητα ηρωίνης 530 γραμμαρίων, μια δεύτερη ποσότητα ηρωίνης 362 γραμμαρίων, καθώς και μια χάρτινη συσκευασία με ηρωίνη 5 γραμμαρίων. Η συνολική ποσότητα της λευκής σκόνης που βρέθηκε στο σπίτι του 44χρονου ήταν 897 γραμμάρια...

Η δίκη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Έτσι, ο 44χρονος αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, την Τρίτη (24/5).

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια